ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ποσό των 2,14 δισ. ευρώ σχεδιάζει να αντλήσει από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην οποία προχωρά η αεροπορική Deutsche Lufthansa.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία την Κυριακή, θα εκδώσει 597,7 εκατομμύρια νέες μετοχές, στα 3,58 ευρώ εκάστη και σε αναλογία 1:1.
Η προσφορά θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου.
Σκοπός της έκδοσης είναι η αποπληρωμή μέρους της κρατικής ενίσχυσης που πήρε ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του νέου κορονοϊού.
Υπενθυμίζεται πως το ύψος της ενίσχυσης που πήρε η Lufthansa πέρυσι, για να διατηρηθεί εν ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήταν ύψους 9 δισ. ευρώ και είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει μερίδιο του ομίλου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESF).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- UBS για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο δρόμος προς τα 55 ευρώ περνά από Αττική και Εγνατία Οδό
- Χρηματιστήριο: Κορυφώνονται οι επαφές για την εισαγωγή ναυτιλιακών, ετοιμάζεται IPO για 250-300 εκατ. ευρώ και το δέλεαρ των ομολογιακών
- Metlen: NBG Securities και Citi βλέπουν επιστροφή στην ανάπτυξη – Τιμές στόχοι έως 58 ευρώ
- Θα το απολαμβάνει και ο… Μαραντόνα από εκεί ψηλά! Επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του γηπέδου της Νάπολι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.