• City Stories

    Μαρία Φαραντούρη, Λένα Πλάτωνος και αρχαίες ποιήτριες στο Ηρώδειο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μαρία Φαραντούρη, Λένα Πλάτωνος και αρχαίες ποιήτριες στο Ηρώδειο

    Μαρία Φαραντούρη, Λένα Πλάτωνος και αρχαίες ποιήτριες στο Ηρώδειο


    Αρχαίες ποιήτριες, σύγχρονοι δημιουργοί και ερμηνεύτριες, εμβληματικά τραγούδια.

    Ένας μοναδικός συνδυασμός, που ενώνει την Μαρία Φαραντούρη και την Λένα Πλάτωνος, τη Σαβίνα Γιαννάτου και την Έλλη Πασπαλά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, σε μια μοναδική συναυλία που θα δοθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ηρώδου Αττικού.

    Μια γυναικεία, σε μεγάλο βαθμό υπόθεση, που ανασύρει από την λήθη των αιώνων τις σπουδαίες ποιήτριες της αρχαιότητας για να αποδοθούν μ΄έναν σύγχρονο τρόπο μέσα από την πρωτοποριακή μουσική της Πλάτωνος και την ανεπανάληπτη φωνή της Φαραντούρη.

    «Αρχαίες ποιήτριες – των σιωπηλών σπαράγματα», τιτλοφορείται το νέο έργο της Λένας Πλάτωνος που γράφτηκε ειδικά για την Μαρία Φαραντούρη κι αυτό ακριβώς αποτελεί το πρώτο μέρος της συναυλίας, Στο έργο εξάλλου, συμμετέχει επίσης η Μαρία Σκουλά ως αφηγήτρια κειμένων του Θάνου Τσακνάκη, ο οποίος έκανε και τις αποδόσεις των ποιημάτων.

    Συγκεκριμένα το έργο ανθολογεί οκτώ αρχαίες ελληνίδες ποιήτριες από τον 7ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. , που εξυμνούν τη φύση, την παιδική φιλία και τον έρωτα με λυρισμό υψηλής αισθητικής και σπάνια τρυφερότητα. Είναι η διάσημη Σαπφώ, η Ήριννα από την Τήλο που έφυγε από τη ζωή νεότατη, η Ανύτη, ποιήτρια και επιγραμματοποιός από την Τεγέα, ομοίως και η Νοσσίς από τους Επιζεφύριους Λοκρούς της Κάτω Ιταλίας.

    Επίσης η Κόριννα από την Τανάγρα που θεωρούνταν μάλιστα αντίπαλος του Πίνδαρου, η Πράξιλλα γνωστή για τους διθυράμβους της, η λυρική ποιήτρια από το Άργος Τελέσιλλα και η Μοιρώ η Βυζαντία.

    Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας εξάλλου η Μαρία Φαραντούρη μαζί με την Σαβίνα Γιαννάτου και την Έλλη Πασπαλά θα παρουσιάσουν αγαπημένα τραγούδια, στα οποία πρωταγωνιστούν και πάλι γυναικείες μορφές του μύθου και της ιστορίας που ενέπνευσαν μεγάλους, έλληνες ποιητές και συνθέτες.

    Διαβάστε επίσης

    Μαρία Φαραντούρη: «Αυτό που βιώσαμε με τον Μάνο και τον Μίκη δεν επαναλαμβάνεται»

     



    ΣΧΟΛΙΑ