ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως θα μπορούσε να εξευρεθεί μία λύση, αναφορικά με το σχέδιο της Ιταλίας, για την ίδρυση μιας νέας αεροπορικής εταιρίας που θα αντικαταστήσει την Alitalia, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας.
Η Κομισιόν διεξάγει συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί ότι μία νέα αεροπορική εταιρία δε θα έχει δεσμούς με την Alitalia, καθώς υπάρχει διαφωνία, σχετικά με την παραχώρηση των σημείων εξυπηρέτησης των αεροσκαφών της Alitalia στο αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου, τη διαχείριση της παλιάς εμπορικής ταυτότητας, αλλά και το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών.
Η επίτροπος δήλωσε επίσης, ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε μία απόφαση σχετικά με το ποσό άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων) κρατικής βοήθειας που έλαβε η Alitalia από το 2017, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιταλία-Ελβετία: Έντονη διαμαρτυρία της ιταλικής κυβέρνησης για την αποφυλάκιση του Ζακ Μορετί, ιδιοκτήτη του μοιραίου κλαμπ στο Κραν Μοντανά
- Αγορά ακινήτων 2025–2026: ζήτηση, προσφορά και αντοχές της κατοικίας
- Η Λιβύη θα υπογράψει 25ετές συμβόλαιο με τις TotalEnergies και ConocoPhilips για πετρελαϊκές επενδύσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων
- F1 2026: Μια τεχνική ματιά στη νέα Ferrari SF-26 (video)