ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Άκρως επιτυχημένο ήταν το placement για την παραχώρηση μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, καθώς η προσφορά υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,2 φορές από ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενεργό συμμετοχή στο placement είχαν διεθνή χαρτοφυλάκια, εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές, καθώς επίσης και ελληνικά family offices.
Ειδικά σε ό,τι αφορά τα family offices, δεν υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία δραστηριοποιούνται και αρκετά ελληνικών συμφερόντων οικογενειακά χαρτοφυλάκια.
Η ιδιωτική τοποθέτηση για το 6,66% των μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (25 εκατ. «κομμάτια») έγινε στην τιμή των 2 ευρώ ανά μετοχή.
Το μεγάλο ενδιαφέρον πιστοποιείται από το γεγονός ότι το βιβλίο προσφορών έκλεισε αργά χθες βράδυ αντί του αρχικού προγραμματισμού, που προέβλεπε ότι η διαδικασία της προσφοράς θα ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωί.
Τα πακέτα του placement αναμένεται να περάσουν σήμερα από το χρηματιστήριο, ενώ ως διαχειριστές της συναλλαγής ενήργησαν η AXIA Ventures και η Euroxx Χρηματιστηριακή.
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλο το ενδιαφέρον στο βιβλίο προσφορών- Τι φέρνει το placement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών – Μετά από δύο δυστυχήματα σε λιγότερο από ένα χρόνο, δεν μπορώ να μείνω στη θέση μου
- BMW: Υποβαθμίζει για δεύτερη φορά από τον Ιούνιο τις προβλέψεις της λόγω της κάμψης στην Κίνα
- Χαλκός: Πτώση σε χαμηλό επτά εβδομάδων εν μέσω ανησυχιών για την AI και προσδοκιών για διπλωματική λύση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Xρυσός: Υποχώρηση καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις προοπτικές διπλωματίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.