ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέσα στις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τηλεοπτικό μήνυμά του θα απευθυνθεί στους πολίτες για να τους ενημερώσει πως δεν πρόκειται να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού αναμένεται σήμερα ή το αργότερα αύριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εξηγήσει γιατί θα περάσουμε ένα ακόμη Πάσχα στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα θα επισημάνει πως πολύ σύντομα θα δούμε «φως στον ορίζοντα» με επιστροφή στην κανονικότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν εκ νέου οι δραστηριότητες.
Αναλυτικότερα, το πιθανότερο είναι πως το λιανεμπόριο θα ανοίξει πλήρως με κατάργηση της υποχρέωσης για αποστολή μηνύματος, αμέσως μετά το Πάσχα δηλαδή, στις 3 Μαΐου.
Όσον αφορά την εστίαση, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία εντούτοις, καθώς βαρύνουσα σημασία θα έχει η αυριανή εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα συνεδριάσει το πρωί, το πιθανότερο θεωρείται πάντως πως το άνοιγμα θα γίνει μεταξύ 6- 10 Μαΐου.
Με βάση το παραπάνω, λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου, υπολογίζεται πως θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων, με το Υπουργείο Παιδείας να επιμένει ως προς την κατεύθυνση επιστροφής όλων των μαθητών στις σχολικές τάξεις.
Σε κάθε περίπτωση ως προς το ζήτημα των σχολείων θα ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις των ειδικών, καθώς τα τελευταία κρούσματα που έχουν καταγραφεί έχουν προκαλέσει ανησυχία.
Ημερομηνία-«κλειδί» πάντως θεωρείται η 14η Μαΐου, όπου και μετά την επανεκκίνηση όλων των προαναφερθέντων δραστηριοτήτων υπολογίζεται πως η χώρα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες που θα καταφθάνουν στην Ελλάδα είτε έχοντας εμβολιαστεί για τον κορονοιό είτε με αρνητικό PCR τεστ.
Διαβάστε ακόμη:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι υπέροχες 15, οι φήμες για την ACAG, οι άγριες διαθέσεις σε Metlen και ΔΕΗ, το «φάντασμα» της Προοδευτικής, τι λέει η Αλεξία για την πώληση της Aea, η πίεση της Κίμπερλι και οι νέες κινήσεις Λασκαρίδη, Μαρτίνου, Ιγγλέση
- Lamda Development: Μετρητά 800 εκατ. έχει λαμβάνειν από τις κατοικίες στο Ελληνικό
- Γιατί η αγορά ζητά νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις
- Προοδευτική: Ο «επενδυτής-φάντασμα», οι μέτοχοι που πουλάνε «αγρίως» και αλλαγές προ των πυλών στο Δ.Σ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.