Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ – Ποιος υπουργός προηγείται στις γνώμες των πολιτών

  • NewsRoom


Προβάδισμα 14,7 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,9%, το ΚΙΝΑΛ 6,6%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 5,1% και το ΜέΡΑ25 3,4%. Στους αναποφάσιστους κατατάσσεται το 12,4% των ερωτηθέντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 49% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν» απαντά το 27%.

Μεταξύ των υπουργών, πρώτος στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας έρχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τρίτος αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολουθούν οι Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χάρης Θεοχάρης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νότης Μηταράκης.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, το 53% θεωρεί πως είναι καλύτερη με τη ΝΔ, ενώ το 19% προτιμά την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την οικονομία, το 50% εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και στο ζήτημα την πανδημίας το 49% εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τους πολίτες, τέλος, η χρήση των self tests θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (68%) όχι όμως και η συνέχιση αποστολής sms, με το 68% να ζητά την κατάργησή τους. Η πλειοψηφία ζητά άρση του Lockdown (57%) και Πάσχα στο χωριό (58%).

 


ΣΧΟΛΙΑ