ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπέρ ενός άμεσου, σύντομου και ομοιόμορφου lockdown για όλη τη χώρα τάσσεται η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και περιμένει την συναίνεση και των κρατιδιακών κυβερνήσεων, κατέστησε σήμερα σαφές εκπρόσωπός της.
«Κάθε αίτημα για σύντομο, ομοιόμορφο lockdown είναι σωστό», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, κληθείσα να σχολιάσει την πρόταση για «lockdown-γέφυρα» μέχρις ότου μειωθούν τα κρούσματα και επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, την οποία υπέβαλε ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικου Κόμματος (CDU) ‘Αρμιν Λάσετ.
«Μια ενιαία, εθνική προσέγγιση θα ήταν εδώ ορθή. Η ποικιλία των κανόνων που έχουν εγκριθεί δεν συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών και στην αποδοχή των μέτρων», τόνισε η κυρία Ντέμερ, απορρίπτοντας ωστόσο την εισήγηση του κ. Λάσετ να επισπευσθεί η επόμενη διάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς και αυτή τη φορά να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. «Προφανώς δεν υπάρχει πλειοψηφία» για κάτι τέτοιο, διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος και υπενθύμισε ότι υπάρχουν προγραμματισμένες διαβουλεύσεις για την ερχόμενη Δευτέρα.
Διαβάστε επίσης:
Κοντοζαμάνης για self-test: Ο διαγωνισμός προέβλεπε ρητά ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες
Η ΕΕ αποφασίζει σήμερα τι θα κάνει με το εμβόλιο της AstraZeneca
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Game changer για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη – Δαίδαλος και Pharos βάζουν τα θεμέλια της ελληνικής Silicon Valley
- Το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ελληνικός «Θόλος του Αχιλλέα»
- Ρωμανός Ροδόπουλος: Νιγηριανοί σπουδαστές στον Πειραιά – Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών
- Αυξήσεις 2,4% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 – Πότε θα πιστωθεί η ενίσχυση των 250 ευρώ
