ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουρκική ακταιωρός εισήλθε σήμερα το πρωί εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου.
Παράλληλα, σε δεύτερο περιστατικό στην ίδια θαλάσσια περιοχή, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λέμβος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία και εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού «πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή».
Μηταράκης: Τουρκική προσπάθεια να προκαλέσει κλιμάκωση με την Ελλάδα
Με αφορμή τα πολλαπλά περιστατικά προώθησης μεταναστών στην Ελλάδα από την τουρκική ακτοφυλακή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί, η Ελληνική Ακτοφυλακή ανέφερε πολλαπλά περιστατικά, κατά τα οποία η Τουρκική Ακτοφυλακή και το Τουρκικό Ναυτικό συνόδευσαν αμφίβολης ποιότητας βάρκες μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει κλιμάκωση με την Ελλάδα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαρδαλιάς: Η συνεργασία των Πρωτευουσών Περιφερειών Ελλάδας-Κύπρου ενισχύει τη φωνή του Ελληνισμού στον κόσμο
- Επίσημη επίσκεψη Μακρόν στη Γροιλανδία στις 15 Ιουνίου
- Ο Βασίλης Μηλιώνης στο My Story: Η ολική επαναφορά με την Tikun Olam, η αυτοκριτική για το παρελθόν, οι βλέψεις για το μέλλον και γιατί θα ήθελε να είναι… αόρατος
- Έλον Μασκ: Η χώρα χρειάζεται νέο πολιτικό κόμμα
