ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Talk of the town η λίστα mononews100, τι είπαν ΚΜ και Όλγα, ποιοι αγοράζουν Βιοχάλκο, Cener, Aegean, το ράλι σε Eurobank – Alpha, το δίλημμα του Μυλωνά, οι περίεργες προμήθειες του Δ. Αθηναίων, τα ψώνια Λαιμού, Μαρτίνου, Ιγγλέση, Τσάκου, τα μηνύματα της Κίμπερλι σε υπουργό, και η άγνοια της κόκκινης Άννας
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του ΔΕΔΔΗΕ για τις περιοχές που θα προχωρήσει η υπογειοποίηση των καλωδίων, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου για «τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν απροστάτευτα από την κακοκαιρία Μήδεια”».
«Η κυβέρνησή μας, πριν ακόμα επέλθει αυτό το σφοδρό καιρικό φαινόμενο, είχε μελετήσει, είχε εντάξει, είχε προτείνει και εξετάζει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περίπου δύο χιλιάδες χιλιόμετρα υπογειοποίησης εναέριων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ μέσης και χαμηλής τάσης», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ενημέρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να εκπονήσει μία μελέτη προτεραιοποίησης των περιοχών στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων.
«Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε την ολοκλήρωση αυτής της μελέτης, ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες, για να μπορέσουμε, πράγματι, να ξεκινήσουμε να σκάβουμε και να υπογειοποιούμε καλώδια», είπε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε: «Είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά και δικό μου στοίχημα προσωπικά, να ξεκινήσουμε να σκάβουμε και να υπογειοποιούμε τα εναέρια καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ εντός του 2021».
Όπως εξάλλου σημείωσε ο υπουργός, προτεραιότητα θα δοθεί σε εκείνες τις περιοχές οι οποίες έχουν πρόβλημα, όπου δηλαδή υπάρχουν δένδρα στον αστικό ιστό, τα οποία είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα, με ανάλογες συνθήκες, υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν προβλήματα, είτε διακοπές ηλεκτροδότησης είτε ακόμα και πυρκαγιές.
«Θα μελετηθούν όλες αυτές οι περιοχές, όπως και άλλες τουριστικές περιοχές ή παραδοσιακοί οικισμοί, όπου χρήζει προτεραιότητας η υπογειοποίηση των καλωδίων, μέσα από αυτήν την μελέτη η οποία έχει ανατεθεί στο ΔΕΔΔΗΕ, και έτσι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουμε να βάζουμε μηχανήματα, να βάζουμε μπουλντόζες να σκάβουν, ώστε αυτό το οποίο είναι, ίσως, θα έλεγα, ένας διακαής πόθος αυτών περιοχών, να αρχίσει η Κυβέρνησή μας να το υλοποιεί εντός -επαναλαμβάνω- του 2021», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Σκρέκας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.