ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ, με το οποίο τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα επιδοτούνται για τη δημιουργία e-shop,αναμένεται μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη το πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα χρηματοδοτεί 100% τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο, καθώς οι υπηρεσίες καλύπτονται από υφιστάμενη δράση.
Ο ίδιος υπενθύμισε, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, ότι πρόκειται για τη δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων», στην οποία μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις χρηματοδότησης έως την 31η Ιανουαρίου 2021.
Με το νέο πρόγραμμα, το μέγιστο ποσό επιχορήγησης μιας λιανεμπορικής επιχείρησης, για όλη τη δαπάνη θα φτάνει μέχρι τα 5.000 ευρώ και το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί γι’ αυτή τη δράση θα είναι 80 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να αυξηθεί μελλοντικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Apple: Ξεπέρασε σε αξία τα 4 τρισ. δολάρια – Το iPhone 17 έδωσε ξανά ώθηση στη μετοχή της εταιρείας
- Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι θα παραδώσει τα λείψανα ενός ακόμη Ισραηλινού ομήρου στις 20:00 ώρα Ελλάδος
- Πέθανε στα 93 της χρόνια η ηθοποιός Προυνέλα Σκέιλς, γνωστή από την κωμική σειρά “Fawlty Towers”
- Χαρδαλιάς: «Το διαχρονικό “ΟΧΙ” των Ελλήνων μας δείχνει τον δρόμο της ευθύνης, της αξιοπρέπειας και της συλλογικής δύναμης»