ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει με ικανοποίηση την έγκριση του ψηφίσματος με τίτλο «Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19 για τη στήριξη των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού», από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, την 1η Δεκεμβρίου 2020.
Το ψήφισμα καλεί όλες τις Kυβερνήσεις να αναγνωρίσουν άμεσα τους ναυτικούς ως βασικούς εργαζόμενους (“key workers”) και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα, όπως έχουν εγκριθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ), προκειμένου να επιτραπούν οι αλλαγές πληρωμάτων, ο επαναπατρισμός των ναυτικών, καθώς και να διασφαλιστεί η πρόσβασή τους σε ιατρική περίθαλψη.
Τα παραπάνω αποτελούν επανειλημμένη έκκληση της Διεθνούς Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, ζητώντας από όλες τις Κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά αυτή την ανθρωπιστική κρίση, με περίπου 400,000 ναυτικούς να παραμένουν εν πλω, για αρκετούς μήνες μετά τη λήξη των συμβολαίων εργασίας τους, χωρίς να είναι εφικτό να αντικατασταθούν από άλλα πληρώματα και να επαναπατριστούν.
Ταυτόχρονα, με την άμεση λύση του φλέγοντος προβλήματος, διασφαλίζεται η αδιάκοπη ροή της αλυσίδας εφοδιασμού και του διεθνούς εμπορίου, τα οποία είναι πιο απαραίτητα από ποτέ αυτή την κρίσιμη περίοδο.
Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκτιμά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών προς αυτή την κατεύθυνση και τονίζει όπως η Κύπρος, η οποία έχει ήδη αναγνωρίσει τους ναυτικούς ως βασικούς εργαζομένους, να τους δώσει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους πρώτης γραμμής.
Διαβάστε ακόμη:
«Τυφλές» επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων πρέπει να κάνει η ναυτιλία για το περιβάλλον
Έλληνας εφοπλιστής συνεχίζει τις μεταφορές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Η Γαλλία δεν θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις στα Στενά του Ορμούζ εν μέσω εχθροπραξιών
- Berenberg για Metlen: Το «σοκ» του 2025 δεν αλλάζει το story – Στα €59 η τιμή στόχος με σύσταση αγοράς
- ΔΥΠΑ: Προσωρινά αποτελέσματα στη νέα δράση κατάρτισης
- Υπεγράφη η νέα κλαδική ΣΣΕ για τουρισμό και επισιτισμό – Αναλυτικά ο πίνακας των νέων μισθών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.