ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπεγράφη, το πρωί της Τρίτης, η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του ΣΚΑΪ 100,3, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ Γιώργου Καρανίκα που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης.
Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.
Ανέφερε ακόμη ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί την Τρίτη στις αρμόδιες επιτροπής της Βουλής θα υπάρχει διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες 6 ήμερες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν δηλαδή αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο ή Κυριακή.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πηγές προσκείμενες στις διοικήσεις μεγάλων αλυσίδων θεωρούν πως η απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών, όπως βιβλία, είδη ρουχισμού και υπόδησης, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια, γραφική ύλη και άλλα, θα προκαλέσει αχρείαστη αναστάτωση στην αγορά, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των καταναλωτών και των αλυσίδων εν μέσω καραντίνας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- The Times: Γιατί η Metlen επέλεξε το LSE για την εισαγωγή της – Τι προσφέρει το Λονδίνο στις μεγάλες εταιρείες
- Lutz (Deutsche Bahn): O δρόμος προς την πτώση του χαρισματικού CEO – Όλο το παρασκήνιο για την αποπομπή του
- ΚΕΛ Ραφήνας: Ακυρώνεται ο διαγωνισμός μετά από προσφυγές και…αποκλεισμούς
- Ακυρώνονται χιλιάδες γονικές παροχές – Οι εικονικές μεταβιβάσεις και οι «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω γονέων
