Σε συμφωνία για επενδύσεις έως και 1,1 δισ. δολαρίων σε μια από τις δύο μονάδες συναρμολογησής της στον Καναδά προχώρησε η Fiat Chrysler, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο Unifor, το οποίο αντιπροσωπεύει πάνω από 20.000 εργαζόμενους σε Καναδικά εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Unifor ανακοίνωσε πως η Fiat Chrysler συμφώνησε να επενδύσει ένα ποσό μεταξύ 1,35 και 1,5 δισ. καναδικών δολαρίων για μια νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών οχημάτων, τα οποία θα παράγονται στο Οντάριο από το 2024.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η επένδυση αναμένεται να φέρει 2.000 νέες θέσεις στο εργοστάσιο, το οποίο νωρίτερα μέσα στο έτος είχε απολύσει 1.500 ανθρώπους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Unifor, Jerry Dias, με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας το 2024, η τρίτη βάρδια παραγωγής του εργοστασίου θα επιστρέψει στη δουλειά.
Όπως επισημαίνεται, η συμφωνία είναι ανάλογη με εκείνη που πέτυχε το συνδικάτο με την Ford τον Σεπτέμβριο, τόσο στο ζήτημα των μισθών όσο και σε άλλους τομείς. Η συμφωνία με τη Ford προέβλεπε επενδύσεις ύψους 2 δισ. καναδικών δολαρίων για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Τορόντο.
Όπως και η Ford, η οποία είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή της καναδικής κυβέρνησης στην επένδυση μέσω επιδότησης 590 εκατ. καναδικών δολαρίων, έτσι και η Fiat Chrysler βρίσκεται και αυτή σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές της χώρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυριάκος Πιερρακάκης για αναβάθμιση από Fitch: «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»
- Ένα ξύλινο σπίτι στα Catskills της Νέας Υόρκης παίρνει ζωή αποκλειστικά από τον ήλιο – Με την υπογραφή του Marc Thorpe
- Fitch: Αναβάθμισε στο ΒΒΒ την Ελλάδα με σταθερές προοπτικές
- Ελλείψεις καθηγητών στα ναυτιλιακά ΕΠΑΛ και δυσκολία εύρεσης εκπαιδευτικού μπάρκου για σπουδαστές ΑΕΝ και ιδιωτικών σχολών
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
ΑΑΔΕ: Επιστρέφεται ο ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2014–2019 σε χιλιάδες φορολογουμένους – Για ποιον λόγο και ποιοι το δικαιούνται
Πού πάει ο Δένδιας, το ράλι, η Fitch και γιατί οι πονηροί βλέπουν αναβάθμιση, το νέο ομόλογο της Metlen και ο σκληρός Βαγγέλης, η δωρεά της Λάτση, η Τσέτη στο My Story, η σιωπή για το sexy σκάνδαλο και οι 2 πλατινομαλλούσες της Κίμπερλι (φωτό)