ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξεσπασε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι και καίει δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου.
Στο νησί ταξίδεψαν εσπευσμένα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ώστε να συντονίσουν την επιχείρηση κατάσβεσης.
Επίσης, πριν από λίγη ώρα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς στη Ζάκυνθο έφθασαν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.
Αναλυτικότερα, στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου επιχειρούν ακόμα 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά, προσπαθούν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.
Από αέρος επιχειρούσαν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έως τη δύση του ηλίου.
Τέλος, αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλατύκαμπος: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με κλούβα της αστυνομίας στην περιοχή των αγροτικών μπλόκων
- ΑΕΚ κατά ΕΠΟ: Δεν χρειαζόμαστε τα κλισέ συγχαρητήρια της, μόνο όταν καθαρίσουν τα ακάθαρτα
- Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε 4,71 εκατ. δολάρια από τη ναύλωση του m/v Myrsini
- Intralot: Εγκρίθηκε από τη ΓΣ η μετονομασία της σε «Bally’s Intralot»