ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Gazpacho, η πιο διάσημη ντοματόσουπα του κόσμου. H Ισπανική κρύα σούπα ντομάτας γκασπάτσο σερβίρεται τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και η γεύση της είναι το κάτι άλλο.
Τα υλικά της είναι αυτά που βάζουμε στη χωριάτικη σαλάτα. Ταιριάζει πολύ στην ελληνική γεύση αυτός ο συνδυασμός. Η Αργυρώ Μπραμπαρίγου, λοιπόν, μας δείχνει την τέλεια συνταγή για να ετοιμάσουμε την πιο νόστιμη Gazpacho. Δοκιμάστε την!
Υλικά
1 κιλό ντοματες (ρόμα-πομοντόρια μακρόστενα)
1 αγγούρι (λεπτό τρυφερό)
1 πιπεριά κόκκινη
1 μικρή πιπεριά πράσινη
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 κ.σ ξύδι από κρασί
1/4 φλ. ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
φέτες μπαγκέτα
1 σκ. σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
λίγο θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Για τη σούπα γκασπάτσο (gazpacho), πλένουμε, στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού, αλάτι πιπέρι και το ελαιόλαδο με το ξύδι.
Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ζουλάμε τα λαχανικά ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους.
Σκεπάζουμε τα υλικά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφού μαριναριστούν τα υλικά για τη σούπα γκασπάτσο, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Για τα σκορδόψωμα
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.
Τις βάζουμε σε ταψάκι στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ραντίζουμε με το κομμένο σκόρδο, αλείφουμε το ψωμί. Ραντίζουμε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε τα σκορδόψωμα κρουτόν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 7΄να ροδίσουν.
Σερβίρουμε την κρύα σούπα gazpacho σε πιάτα, παγωμένη. Γαρνίρουμε με δυόσμο ή βασιλικό και 1 φρυγανισμένη μπαγκέτα.
Δείτε όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για την ωραιότερη σούπα γκασπάτσο εδώ.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ