ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για το Βερολίνο αναχωρεί σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα εμπορίου (FAC TRADE) στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2020.
Πρόκειται για μία σημαντική συνεδρίαση στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί τόσο η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο που περιλαμβάνει και το ζήτημα της Τουρκίας όσο και η ανάδειξη του νέου γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Στο συμβούλιο της Δευτέρας, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του ΠΟΕ και την ανάδειξη ενός νέου γενικού γραμματέα «γιατί όλες οι πολιτισμένες χώρες αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός ισχυρού Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», όπως τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης σε πρόσφατη συνέντευξή του επ’ αυτού. Κυρίως επειδή, όπως διευκρίνισε, διαπιστώθηκε ότι κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας σχεδόν κάθε κανόνας εμπορίου όπως είχε θεσπιστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό είχε διαλυθεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας πόλεμος στην εξεύρεση των υγειονομικών υλικών με διαδικασίες που ξεπερνούσαν τη νομιμότητα και στο βαθμό της υγειονομικής ανάγκης όλοι έκαναν αυτά τα οποία δεν θα έπρεπε να κάνουν.
Στο συμβούλιο του Βερολίνου λοιπόν αναμένεται να αποσαφηνιστεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, «τι είναι στρατηγικό για την καθεμία χώρα, ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχθούν, πώς μπορούμε να αποδεσμευτούμε από μακρινούς παραγωγούς και προμηθευτές και με ποιους κανόνες πρέπει να γίνεται το παγκόσμιο εμπόριο». «Η πραγματικότητα είναι» εξήγησε ο κ. Φραγκογιάννης «ότι ο ΠΟΕ χρειάζεται μια ηγετική φιγούρα η οποία να είναι σε θέση να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που θα είναι αποδεκτό απ’ όλους. Και αυτό επιδιώκουμε αυτή τη στιγμή όλοι συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μουζάκης: Έκτακτη ΓΣ στις 7/4 για μείωση κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών
- Reuters: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη Συρία να αναλάβει δράση κατά της Χεζμπολάχ – Διστακτική η Δαμασκός
- Μαρία Καρρά: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η χήρα του Τράγκα
- Washington Post: Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή!
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.