ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συγκλονισμένη η υφήλιος από την τραγωδία στον Λίβανο
Έως 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό, μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν το λιμάνι, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας, Μαρουάν Αμπούντ, εκτιμώντας πως το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.
«Έκανα μια περιοδεία στη Βηρυτό, οι ζημιές μπορεί να ανέρχονται από τρία έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αναμένει την εκτίμηση των ειδικών και των μηχανικών.
«Σχεδόν το 50% της Βηρυτού έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι περί τους 250.000 έως 300.000 ανθρώπους έχουν μείνει πλέον άστεγοι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χασάμπης σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει στην καινοτομία, στην τεχνητή νοημοσύνη και στην ΕΕ
- Γαλλία: Θέλει να αυξήσει την πίεση στο Ισραήλ για να τελειώσει τον πόλεμο στη Γάζα
- Ελλάδα – Τουρκία: Τιτανομαχία στο μπάσκετ και η «επίσημη αγαπημένη» έτοιμη να γράψει ιστορία [βίντεο]
- Νάγκελ (ΕΚΤ): Θέλει τόλμη η απλοποίηση των κανονισμών για τις τράπεζες – Μακρύς ο δρόμος
