Οι νευροεπιστημονικές έρευνες, συνεχίζουν να αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα γεγονότα, σχετικά με τις θετικές επιδράσεις που έχουν στον οργανισμό μερικά από τα αγαπημένα μας ποτά και τρόφιμα. Το πιο πρόσφατο εύρημα, αναφέρει ότι ο καφές, το τσάι (σε μικρότερό βαθμό) και η σοκολάτα, ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με μια κοινή μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μια κατηγορία χημικών που βρίσκεται στον καφέ, το τσάι και τη μαύρη σοκολάτα (κακάο) «έχει σαφείς επιδράσεις στη δραστηριότητα του νευρωνικού δικτύου, προωθεί τη συνεχή γνωστική απόδοση και μπορεί να προστατεύσει τους νευρώνες από τη δυσλειτουργία και το θάνατο, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον».
Διαβάστε περισσότερα στο Portraits.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες
- Πετραλιάς: Aύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία, θα αποτελέσει στην πράξη μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου
- UBS, Goldman Sachs, JPMorgan και Autonomous «βλέπουν» συνέχεια στο story των ελληνικών τραπεζών το 2026
- Παύλος Μαρινάκης: Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων