ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη σημασία που έχει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας κάθε χώρας μέλους της ΕΕ τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την πενθήμερη Σύνοδο Κορυφής και την επίτευξη της συμφωνίας για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λαμβάνει κάθε χώρα το «πακέτο» που της αναλογεί, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης είναι σημαντικό» και διευκρίνισε πως «σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητάμε να μπει επάνω η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η μάχη για την κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση που σημαίνει εκσυγχρονισμός και η ανθεκτικότητα, τα μαθήματα που αντλήσαμε από την κρίση».
Παράλληλα, αναφερόμενη στην επιτήρηση των εθνικών προγραμμάτων, η κυρία φον Ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι «όσον αφορά στην ίδια τη διαδικασία, φυσικά η Κομισιόν παρακολουθεί, θα συζητάμε την πρόοδο με τα κράτη-μέλη και στη συνέχεια κάθε φορά που θα επιτυγχάνεται ένας στόχος θα γίνεται η εκταμίευση της απαραίτητης δόσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Qatar Airways: Μήνυση 5 εκατ. δολαρίων κατά της για 3χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ από σοκολάτα που της έδωσαν
- Ουκρανία: Οι διασώστες εκκενώνουν τη Χουλιαΐπολε στη γραμμή του μετώπου της Ζαπορίζια
- Ευρωαγορές: Συνέχεια στα θετικά πρόσημα πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή των ΗΠΑ για το shutdown
- Γαλλία: Πέρασε η αναστολή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης