• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Γιατί οι επενδυτές στρέφονται σήμερα στις τράπεζες

    Πίνακας στο Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Ήπια αντίδραση στις 655 μονάδες καταγράφεται αυτή την  ώρα στο Χρηματιστήριο αλλά με τις συναλλαγές ιδιαίτερα χαμηλές μόλις στα 3,2 εκατ. ευρώ λες και οι επενδυτές έφυγαν πρόωρα για διακοπές.

    Ανοδικό είναι το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία και την εξέλιξη του κορονοϊού.

    Το γεγονός ότι το χρηματιστήριο της Αθήνας την τελευταία εβδομάδα κινείται υποτονικά συνδέεται με την επιφυλακτικότητα των ξένων όχι ως προς την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας αλλά ως προς το γεγονός ότι θα πληγεί σοβαρά ο τουρισμός το φετινό καλοκαίρι.

    Στο πλαίσιο αυτό  έντονο είναι το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο καθώς από εκεί θα περάσουν όλα τα πακέτα ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων με την Alpha να ενισχύεται ι 1,4%, την Εθνική 2,2%, την Eurobank 1,19% και την Πειραιώς 1,98%.

    Από εκεί και πέρα μικρές εντολές αγορών βγαίνουν στην Aegean στα 4,15 ευρώ, στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6,20 ευρώ με την αγορά να περιμένει ότι το επιτόκιο του 10ετούς θα κινηθεί μέχρι 3% και στη ΔΕΗ που αγγίζει τα 3,63 ευρώ.

    Μικρός όγκος συναλλαγών αλλά μεγάλα περιθώρια αντίδρασης στη Coca Cola στα 22,88 ευρώ, κέρδη πάνω από 2% για τον Ελλάκτωρα με όγκο 43.000 κομμάτια και κέρδη 2,39% στη Lamda.

    Πάνω από 1 ποσοστιαία μονάδα για Μυτιληναίο, Motor Oil και ΟΤΕ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ