ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων στην ίδια ημερομηνία αποφάσισε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και έτσι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου θα πληρωθούν τέλος Ιουλίου ταυτόχρονα με τις κύριες συντάξεις ενώ το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε μόνιμη βάση.
Η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων γίνεται για πρώτη φορά και είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του που υπαγορεύεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020.
Τα πλεονεκτήματα για τους περίπου 1.250.000 σημερινούς δικαιούχους επικουρικής σύνταξης είναι πολλά και σημαντικά. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι επιτυγχάνουμε 1.250.000 τραπεζικές συναλλαγές λιγότερες σε μηνιαία βάση καθώς οι συνταξιούχοι στέκονταν πάνω από μία φορά στις ουρές των γκισέ των τραπεζών ή των ΑΤΜ για την λήψη των συντάξεών τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
