• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Δυναμικό ξεκίνημα στις 680 μονάδες


    Μεγάλη αντίδραση πραγματοποιείται στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να ανεβαίνει 1,61%, στις 681 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιουνίου.

    Ο τζίρος ωστόσο είναι υποτονικός, στα 7,5 εκατ. ευρώ.

    Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει τα περισσότερα κέρδη, 3,29%. Πάνω από 3% ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ 2,78% 7,77 και πάνω από 2% Alpha, Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,26% 3,77 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,00% 2,03.

    Πάνω από 2% επίσης ενισχύονται η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ και Coca Cola.

    Το κλίμα στην αγορά είναι θετικό ως αποτέλεσμα της ανόδου που σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα ενός πραγματικά δύσκολου εξαμήνου που ο κορονοϊός ανέκοψε την πορεία της αγοράς προς τις 1.000 μονάδες. Στο εξάμηνο αυτό ο τραπεζικός κλάδος γύρισε τρία και τέσσερα χρόνια πίσω, ενώ μετοχές του φλέρταραν με τα ιστορικά χαμηλά.

    Η απόσταση πάντως που πρέπει να καλυφθεί είναι μεγάλη, αφού ο γενικός δείκτης συνεχίζει να καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν το 25%, οι τράπεζες το 55% και οι υπόλοιποι κλάδοι 30%.

    Στα καλά νέα της ημέρας εντάσσεται η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα είναι άθικτη, παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός «καλπάζει» στις ΗΠΑ και αλλού.



    ΣΧΟΛΙΑ