• Business

    Newsphone: Ψήνεται δημόσια πρόταση – Τι σηματοδοτεί το χθεσινό ράλι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιώργος Θεοδόσης, μεγαλομέτοχος Newsphone Hellas


    Ένα βήμα πριν από την υποβολή δημόσιας πρότασης βρίσκεται η διοίκηση της Newsphone.

    Τόσο η χθεσινή κούρσα της μετοχής κατά 23,53%, στα 0,33 ευρώ και μάλιστα με όγκο 41.750 τεμαχίων, όσο και η χρηματιστηριακή ανακοίνωση το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ότι  οι βασικοί μέτοχοι ήρθαν σε συμφωνία για τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας, ενισχύει τις υποψίες ότι λίαν συντόμως, ενδεχομένως και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα σταλεί επιστολή στην Κεφαλαιαγορά για την υποβολή της δημόσιας πρότασης. Οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης ανακοίνωσαν πως ελέγχουν 55,07%.Για την ιστορία και μόνο, το 2017 βασικοί μέτοχοι της Κυριακίδης είχαν συντονιστεί με τον ίδιο τρόπο για έλεγχο της εταιρείας και προχώρησαν σε προαιρετική δημόσια πρόταση και λίγους μήνες νωρίτερα κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην Kleemann.

    Όπως προκύπτει από τα ποσοστά των βασικών μετόχων,  ο κ. Γεώργιος Θεοδόσης – Μαλλιούρης κατείχε 32,44%, ήτοι 9.097.284 μετοχές (24,92% άμεσα και 7,52%, μέσω της ελεγχόμενης εταιρίας PULCLAIR COMPANY L.T.D.), η Τερέζα Θεοδόση κατείχε 10,26% άμεσα, ήτοι 2.856.833 μετοχές και ο Ευστράτιος Απέργης κατείχε 5,07% άμεσα, ήτοι 1.412.300 μετοχές.

    Ποια είναι η Newphone

    Μέσα στο 2020 η μετοχή έχει γράψει υψηλό στα 0,53 ευρώ και χαμηλό στα 0,1990 ευρώ.

    Η αποτίμηση ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ, με την καθαρή θέση να είναι στα 20,7 εκατ. ευρώ, επομένως ο δείκτης p/bv είναι εξαιρετικά χαμηλός.

    Παράλληλα, ο δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις δεν υπερβαίνει τα 3,3 εκατ. ευρώ ενώ στο τέλος της χρήσης είχε ταμειακά διαθέσιμα 3,7 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως η εταιρεία είναι καθαρή από τραπεζικά βάρη.

    Διαβάζοντας τον ισολογισμό, παρατηρεί κανείς ότι η εταιρεία έχει μεγάλες απαιτήσεις 16,1 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων αφορούν απαιτήσεις από φορείς του δημοσίου με την εισηγμένη τους προηγούμενες μήνες να έχει δικαιωθεί για άλλες απαιτήσεις και να έχει εισπράξει σημαντικά ποσά.

    Παράλληλα έχει προχωρήσει και σε δανεισμό συνδεδεμένης εταιρείας με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

    Εκείνο που απασχολεί βεβαίως την αγορά είναι με τι αποτίμηση θέλουν οι βασικοί μέτοχοι να βγάλουν την εταιρεία από το ΧΑ και αν οι αρμόδιες αρχές αυτή τη φορά θα αφήσουν τα όρια ελεύθερα ώστε να δοθεί σε επενδυτές που ίσως κρίνουν την πρόταση ασύμφορη να βάλουν εντολές αγοράς πάνω από την τιμή της προσφοράς.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα μέσω δημόσιων προτάσεων αποχώρησαν από το ΧΑ οι μετοχές των Σελόντα, Νηρεύς και Καράτζης, ενώ σύντομα βγαίνει και η Περσεύς.

    Ιστορία

    H εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 και προβαίνει στην εξαγορά του 50% της εταιρείας CALL CENTER HELLAS, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Μία από τις πιο γνωστές δραστηριότητές της ήρθε το 2005 εισέρχεται

    στον τομέα παροχής Υπηρεσιών Τηλεφωνικού Καταλόγου μέσω του σύντομου αριθμού κλήσης 11880. Το 2006 εδραιώνεται περισσότερο στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών Τηλεφωνικού Καταλόγου 11880, καθώς και υλοποιεί την πρόσβαση της υπηρεσίας από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone, Wind). Η εταιρία επίσης συνάπτει σημαντική συνεργασία με το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση του Τηλεφωνικού Κέντρου 184, καθώς επίσης υλοποιεί επιτυχημένα Mobile Marketing Projects σε χώρες του εξωτερικού, συνεργαζόμενη με μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.



    ΣΧΟΛΙΑ