ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ντομάτα είναι ένα από τα κυρίαρχα τρόφιμα του καλοκαιριού και αυτή είναι μία τέλεια συνταγή για να την αξιοποίησουμε με όσους τρόπους μπορούμε!
Λαχταριστούς ντοματοκεφτέδες, ένα καλοκαιρινό απολαυστικό φαγητό μας προτείνει να φτιάξουμε ο Γιώργος Τσούλης και μας δείχνει μία εύκολη συνταγή, με εγγυημένη γεύση!
Ο σεφ συμβουλεύει να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να σφίξει και να γίνουν πιο αφράτοι οι κεφτέδες.
Υλικά
Για τους ντοματοκεφτέδες:
1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
210 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
4 κ.γ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.γ. χυμό lime
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τους ντοματοκεφτέδες:
Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε φορώντας γάντια μίας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις περάσει μία ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και βάζουμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Το γεμίζουμε με ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
Φοράμε γάντια μίας χρήσης, πλάθουμε τη ζύμη των κεφτέδων σε μπαλάκια και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.
Μόλις είναι έτοιμοι, τους μεταφέρουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: giorgostsoulis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το 2050 το 70% των παιδιών στην Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει μυωπία λόγω χρήσης κινητών, τάμπλετς και οθονών
- Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στα €3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη – Πρόσθετο μέρισμα €0,25/μετοχή
- ΗΠΑ: Δημοκρατικοί μπλοκάρουν νομοσχέδιο για να προστατεύσουν τις επιδοτήσεις του Obamacare
- Ράντοσλαβ Σικόρσκι: Η Πολωνία ήταν «σκόπιμα στόχος»
