ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, μιλώντας στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση του κορονοϊού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του φόρουμ, ο κ. Πάλμερ ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείπουν την Ανατολική Μεσόγειο και ότι θέλουν να συνεχίσουν να ασκούν επιρροή στην περιοχή και να χτίζουν σοβαρές και σταθερές συμμαχίες.
Σημειώνεται ακόμα στην ίδια ανακοίνωση, πως ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης, πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή νέων αγωγών.
Η αγορά θα καθορίσει το μέλλον της ενεργειακής σκακιέρας, είπε και εξήγησε πως μέχρι τώρα κυριαρχούσε η Ρωσία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.
«Θέλουμε να μην εξαρτώνται πια οι χώρες από τη Ρωσία και το φυσικό της αέριο, θέλουμε να ανοίξουμε εναλλακτικούς ενεργειακούς δρόμους» τόνισε ο κ. Πάλμερ.
Επισημαίνεται ακόμα, πως ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και κάλεσε Άγκυρα και Αθήνα να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς, για να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο.
Κάλεσε ακόμα την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παναγιώτης Ψωμιάδης: Κάθειρξη 10 ετών για τα «45άρια» στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης
- Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο Ηλίας Βρεττός – Τι συνέβη (video)
- Δένδιας από Αυλώνα: Είμαστε στο πρώτο σημαντικό βήμα μιας μεγάλης αλλαγής, μιας διαφορετικής θητείας
- Εθνική Τράπεζα: Τι απαντά για τις τραπεζικές χρεώσεις στα νέα πακέτα συναλλαγών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.