array(0) {
}
        
    
Menu
0.26%
Τζίρος: 220.70 εκατ.

Ηράκλειο: Προσωρινά κρατούμενοι ο 54χρονος και η σύζυγος του για την δολοφονία του 21χρονου

            
The Wiseman
the wise man

To TATOI club και ο θυμωμένος επιχειρηματίας

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 09.06.2020
Το χρυσό deal Καραβία-Μανουσάκη, τι συζητούν Ψάλτης-Γκιάτης και το άρθρο 46 στο ΦΕΚ της 13ης Απριλίου
ΕΠΟΜΕΝΟ • 11.06.2020
Τι συνδέει την Euroxx με τον Εφραίμ, τι κάνουν τα μεγάλα funds με τις ελληνικές επενδύσεις και το τηλεφώνημα απο το Λονδίνο για το TATOI CLUB

To Tatoi Club και ο θυμωμένος επιχειρηματίας 

Το ΤΑΤΟΙ CLUB που διοικείται από τον επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίο έχει την φήμη ενός club που οι κανόνες είναι αυστηροί. Ο ιδιοκτήτης του σε πολλές περιπτώσεις έχει απαγορεύσει προσωρινά στην είσοδο ακόμα και μέλη που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς που ο ίδιος έχει θέσει.

Πολλές φορές δικαίως, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, όσοι το επισκέπτονται συχνά. Για να ξέρετε η ετήσια συνδρομή για μια οικογένεια κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 15.000 ευρώ.

Όμως η πανδημία τα άλλαξε όλα. Το club έκλεισε για περίπου 2 μήνες και άνοιξε πάλι προ ολίγων ημερών.  Όπως ήταν φυσικό τέθηκε ζήτημα επιστροφής μέρους της συνδρομής για τους δυο μήνες που ήταν κλειστό.

Μάλιστα ένας επιχειρηματίας από τον χώρο της βιομηχανίας (εργοστάσιο χρωμάτων)  μέλος του club απαίτησε να του επιστραφούν 2 μήνες από την ετήσια συνδρομή που είχε δώσει.

Όμως η διοίκηση του Club ήταν ανένδοτη. «Λεφτά δεν επιστρέφονται, εάν θες φύγε» ήταν το μήνυμα προς τον επιχειρηματία.  Άρα οι 400 οικογένειες – μέλη του, πλήρωσαν για περίπου 2 μήνες χωρίς ανταποδοτικά οφέλη.

Φυσικά ο επιχειρηματίας, ο οποίος μάλιστα είναι λάτρης του τένις, αποχώρησε από το club , καθώς θεώρησε αδικία την απόφαση της διοίκησης να μην επιστρέψει τα 2/12 της ετήσιας συνδρομής.

Τώρα, όσοι ξέρουν πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν, ότι οι δαπάνες στο TATOI CLUB ήταν μηδαμινές για 60 ημέρες καθώς το προσωπικό του μπήκε σε αναστολή.

Εάν θεωρήσουμε ότι η μέση ετήσια συνδρομή είναι 12,000 ευρώ τότε η επιχείρηση εισέπραξε 800,000 (400 μέλη επί 2,000 ευρώ για τους δύο μήνες) χωρίς να έχει τις συνηθισμένες δαπάνες (μισθοί , ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές, ηλεκτρικό, νερά, κλπ).

Επι της ουσίας, λένε κάποιοι, κέρδισε 800,000 ευρώ, καθώς για δυο μήνες είχε μηδαμινές δαπάνες.

Πάντως λέγεται ότι το αντίπαλο ECALI CLUB ακολούθησε τελείως διαφορετική τακτική. Επέστρεψε προς τα μέλη του το ποσό των 1000 ευρώ. Όχι σε μετρητά, αλλά σε παροχές.

Ο δαιμόνιος κ. Στάσσης

Ο πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 Γιώργος Στάσσης δείχνει τουλάχιστον ότι διαθέτει ισχυρά αντανακλαστικά και λειτουργεί ως manager ιδιωτικής επιχείρησης…

Η στήλη αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα όπως δείχνει η συμφωνία με την ΑΒ Βασιλόπουλος για την τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτροκίνησης στα σημεία πώλησης του σούπερ μάρκετ.

Η ΔΕΗ έχει την δύναμη καθώς της ανήκει ο… διακόπτης, ωστόσο επί δεκαετίες δεν μας είχε μάθει σε ανάλογες στρατηγικού – αλλά και εμπορικού – χαρακτήρα κινήσεις…

Μεγάλου: bonus στους θαρραλέους!

Οι τράπεζες πάντοτε πρόσεχαν το προσωπικό τους. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και στα προγράμματα της εθελούσιας αποχώρησης οι τραπεζίτες υπήρξαν ιδιαίτερα γαλαντόμοι.

Ιδιαίτερα ελκυστική είναι λοιπόν και η διετής σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στην τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 με την διοίκηση του Χρήστου Μεγάλου.

Πέραν των επιδομάτων, της στήριξης των οικογενειών κλπ, κλπ, η στήλη παρατήρησε ότι η διοίκηση της τράπεζας επιβραβεύει με ένα επιπλέον bonus – συμβολικής σημασίας αλλά έχει την αξία του καθώς δείχνει ότι προσέχει τον εργαζόμενο – ύψους 11 ευρώ μεικτά την ημέρα σε όσους πήγαν στην εργασία τους από τις 15 Μαρτίου όταν ξεκίνησε το lockdown μέχρι και τις 30 Απριλίου.

600 εκατ ευρώ έβαλαν οι τραπεζίτες στο 10ετές

Οι ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν δυναμικά στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Η στήλη πληροφορείται ότι έβαλαν πάνω στο τραπέζι 600 εκατ ευρώ. Εξάλλου, η απόδοση- στο 1,55% – αν και ελκυστική για το δημόσιο, είναι δυσεύρετη ειδικά τέτοια εποχή για τους επενδυτές.

Όσο για το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι προσφορές από τους επενδυτές ανήλθαν σε 15,75 δις ευρώ.

Το δημόσιο άντλησε 3 δις ευρώ και έχει μαζέψει από τις τρεις εξόδους που έκανε εντός του 2020 στις αγορές 7,5 δις ευρώ! Ρευστότητα ιδιαίτερα απαραίτητη εν μέσω covid-19 και ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική απόφαση – τουλάχιστον μέχρι τώρα – του Σταϊκούρα να μην δανεισθεί η χώρα από τον ESM.

Eurobank: Φυγή προς τα εμπρός

Με άλλον αέρα αντιμετωπίζει πλέον η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 τις προοπτικές μετά την τελική συμφωνία με την doValue και την μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15,6%.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο δείκτη στην ελληνική αγορά. Και όπως δήλωσε ο CEO της στο Reuters πλέον το στοίχημα μεταφέρεται στην χρηματοδότηση της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

 Τράπεζες: Χωρίς μερίσματα οι μέτοχοι, χωρίς bonus τα στελέχη;

Η συζήτηση που απασχολεί την Οικονομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που αφορούν όσες τράπεζες έκαναν χρήση των έκτακτων ρυθμίσεων λόγω της κρίσης του κορονοϊού, οι οποίες σχετίζονται με την χαλάρωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων κ.ά.

Εφόσον, οι διατάξεις αυτές ψηφισθούν εντός του Ιουνίου οι μέτοχοι – θα μου πείτε στην Ελλάδα οι μέτοχοι των τραπεζών έχουν να δουν μέρισμα από την εποχή του λίθου – δεν θα πάρουν μέρισμα μέχρι την Άνοιξη του 2021.

Επίσης, τα στελέχη – από το top τμήμα της ηγεσίας μέχρι τους διευθυντές – δεν θα πάρουν bonus…

ΕΛΤΑ: AMK για να πληρώσουν την εθελουσία!

Είναι γνωστό και στα τσιμέντα ότι το ταμείο των ΕΛΤΑ παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας… Η επιχείρηση έχει υποστεί δραματική μείωση εσόδων λόγω της τεχνολογίας και των νέων τρόπων αλληλογραφίας και το προσωπικό της υπερβαίνει τις δυνάμεις της.

Η στήλη πληροφορείται ότι τα έβαλαν κάτω, τα έφεραν από εδώ, τα έφεραν από εκεί και η διοίκηση Γριβέα κατέληξε ότι πρέπει να φύγουν με εθελουσία 2.000 εργαζόμενοι. Λεφτά, όμως δεν υπάρχουν και, αποφασίσθηκε να προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…

Δηλαδή, θα πληρώσουμε εμείς οι φορολογούμενοι την εθελουσία. Σημειωτέον ότι τα ΕΛΤΑ ανήκουν στο υπερταμείο.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν αγοράζουν οι guru, η διαστημική Βιοχάλκο, τι λένε οι πονηροί για ΔΕΗ-Metlen-Coca Cola, το «παλτό» του Τόλη, οι αγορές της Ελίζας Προκοπίου, η γκάφα του Καζίνου, οι 3 πιθανές Κυριακές για εκλογές, και όλη η αλήθεια για τον Greg και τη ΝΔ
Οι super ΕΛΧΑ-ΒΙΟ-Coca Cola, όλη η αλήθεια για Βαρδινογιάννη και ΠΑΟ, οι νέες business Τανισκίδη, η εξομολόγηση του Κυπαρίσση, η εθνική ντροπή στη Βουλή, οι αμαζόνες του Παπασταύρου, το 20 του Πασχάλη Διαμαντίδη και το κάλεσμα της Βαγιωνή
Το smart money σε Cener-Βιοχάλκο, τα μεγάλα παιδιά στην Πειραιώς, ο Κόπι στη ΔΕΗ, τα 11 προσκλητήρια στον Περιστέρη, ο Δένδιας, το ΚΥΣΕΑ και ο αμυντικός θόλος, τα deals Μαρτίνου και Φράγκου, νέος διαγωνισμός για το Λαύριο και το μυστικό δείπνο της ΝΔ στο Lolita’s
Το ράλι της CENER και τι συμβαίνει με την ΕΥΔΑΠ, οι ιταλικές φρεγάτες των 700 εκατ., η νέα ήττα Βακάκη, η ένοχη σιωπή του Καλαμβόκη της SUPERBET και των τέως μετόχων, οι ζημιές του Νίκου Βαρδινογιάννη, τα μεγάλα ψώνια τριών εφοπλιστών
Το ράλι σε Cenergy-Βιοχάλκο, τα δυο big deals Εξάρχου, η εκτίναξη κοροϊδίας από την Αλουμύλ, ο «κουραστικός» Τόλης και η Jumbo, η σούπερ ΑΕΜ, η Safra Bank στην Ελλάδα, o «κοτοπουλάς» Ρέστης, ο Νίκος Λούλης στο My Story και ο ταβερνιάρης με το super yacht
Η ΔΕΗ, οι τράπεζες και τα μεγάλα πορτοφόλια, o serial dealer Εξάρχου και το 4o deal, η ανάλυση του Ψάλτη, τα περίεργα της Superbet, ο… τιτανοτεράστιος Τσάφος, η Σταθάκη και η NEXI που καίγεται και γιατί ο Ρέμος θα είναι off
Το ράλι σε Intracom, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, γιατί όλοι κοιτούν τη ΔΕΗ, τα μηνύματα του Μυτιληναίου, τι τρέχει με τη NEXI, η πρωτιά του Μουνδρέα, η μεταμόρφωση της Χορμόβα, όλη η αλήθεια με τον Ρέμο και το μυστικό πάρτι στο Casa Cipriani Milano
To σούπερ 10 της Credia, τα μαθηματικά του Στάσση, τα 2+1 deals του Εξάρχου, κλείνει το deal για την Skroutz, το πάρτι του Μυλωνά, ο μηχανόβιος Γιουρέλης, το ρεκόρ του Τσάκου, τι παπούτσια δώρισε ο ΚΜ στον Μακρόν και ο γάμος του Χρήστου Αποστολόπουλου
Το super ράλι των «3», τα 4 δισ. του Στάσση και τα deals με ΜΕΤΑ και Google, το big deal του Κωνσταντακόπουλου, πώς ο Βορίδης έλιωσε τον Σκέρτσο, το νέο beef Κοβέσι – Άδωνι, μια σκαφάτη βραδιά στο Barbarossa και η Άννα Διαμαντοπούλου στο My Story
Γιατί έκανε βουτιά η Aegean και η αύξηση των εισιτηρίων, όλη η αλήθεια για την Ευρώπη Holdings, οι «τυφλές» κάμερες του Χούμπαυλη, το adios του Δασκαλόπουλου και η «τζάμπα» ανταρσία των «γαλάζιων»