ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2020, στις 12:00 μμ., στο Ηράκλειο Κρήτης θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής ανάμεσα στην «Αριάδνη Interconnection», 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο ύψους 1 δισ. ευρώ, και τις ανάδοχες εταιρείες.
Ανάδοχοι των συμβάσεων για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης, ύψους 615 εκατ. ευρώ, είναι οι εταιρείες NEXANS, PRYSMIAN και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ-ΝΚΤ και ανάδοχος της σύμβασης για τους σταθμούς μετατροπής, ύψους 370 εκατ. ευρώ, είναι η κοινοπραξία SIEMENS-TEΡNA (μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).
Στην εκδήλωση θα παραστούν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Γεράσιμος Θωμάς, και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.
Το έργο έχει ενταχθεί στα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Αγορά 1,555 εκατ. ίδιων μετοχών αξίας 6,743 εκατ. ευρώ
- Ryanair: Πτώση 15% στα κέρδη – Σχέδιο περικοπών και προειδοποίηση για ακριβότερα εισιτήρια
- Euronext: Στη συμμαχία Nordic Compass μαζί με Nasdaq και Euroclear για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών της Βόρειας Ευρώπης
- ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο – Ποιους αφορά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.