ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αίτημα να αναβληθεί η συζήτηση για υπαγωγή της Creta Farms στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης στο πλαίσιο εκδίκασης της υπόθεσης που ξεκίνησε σήμερα στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του βασικού μετόχου που αντιτίθεται στη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η συζήτηση συνεχίζεται κανονικά.
Πηγές προσκείμενες στην Impala Invest, η οποία αναδείχθηκε νέος στρατηγικός επενδυτής της Creta Farms μετά από διαγωνιστική διαδικασία υπογραμμίζουν πως η εκδίκαση της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί σήμερα και ξεκαθαρίζουν τα εξής μιλώντας στο mononews.gr:
Πρώτον, δεν αντιτίθεται το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Creta Farms στη συμφωνία εξυγίανσης, αλλά μόνο ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ο οποίος είναι ένας από τους δυο βασικούς μετόχους. Μάλιστα, ο άλλος βασικός μέτοχος, ο Μανόλης Δομαζάκης έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας.
Δεύτερον, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης υπέβαλε αίτημα αναβολής σε μια προσπάθεια να ματαιώσει τη συμφωνία και τη διάσωση της επιχείρησης αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα
Τρίτον, το σωματείο των εργαζομένων και 423 εργαζόμενοι ατομικά έκαναν παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας και της διάσωσης της επιχείρησης
Τέταρτον, πολλοί ιδιώτες πιστωτές έκαναν παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις τους περικόπτονται, προσβλέποντας στη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και της συνεργασίας τους με αυτή. Ανάμεσα σε αυτούς μεγάλος προμηθευτής πρώτων υλών και πολλοί μικροί τοπικοί προμηθευτές.
Πέμπτο, οι τέσσερις τράπεζες και η Τράπεζα Χανίων έκαναν παρέμβαση υπέρ της συμφωνίας
Έκτο, η έγκριση της συμφωνίας επείγει γιατί η Creta Farms ζει χάρη στην ενδιάμεση χρηματοδότηση των Τραπεζών και του επενδυτή που εξαντλείται
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις δύο γυναικών για έκθεση των 3χρονων παιδιών τους σε κίνδυνο
- Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει σεξιστική ανάρτηση κατά της Ντ. Μπακογιάνη που αναδημοσίευσε ο Μ. Λαζαρίδης
- Κοινωνικός τουρισμός 2026-2027: Στους 300.000 δικαιούχους με 13μηνη διάρκεια – Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις και τι αλλάζει στις παροχές
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη της Aΐόβα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.