ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, προειδοποίησε σήμερα ότι ο νόμος για την εθνική ασφάλεια τον οποίο η Κίνα θέλει να «επιβάλει» για να «παρακάμψει» τη νομοθετική διαδικασία στο Χονγκ Κονγκ θα ήταν ένα θανάσιμο πλήγμα για τον υψηλό βαθμό αυτονομίας που έχει υποσχεθεί το Πεκίνο.
«Οι ΗΠΑ προτρέπουν σθεναρά το Πεκίνο να ξανασκεφτεί την καταστροφική πρότασή του, να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις του και να σεβαστεί τον υψηλό βαθμό αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, τους δημοκρατικούς θεσμούς του και τις πολιτικές ελευθερίες του», σημειώνει σε ένα δελτίο τύπου.
Η εκπρόσωπος τύπου του χαρακτήρισε ήδη, από εχθές, μετά την ανακοίνωση του κινεζικού κοινοβουλίου σχετικά με την προσεχή εξέταση του νομοσχεδίου, ότι θα είναι «πολύ αποσταθεροποιητικό».
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πήγε ένα βήμα παραπέρα καταδικάζοντας αυτήν την πρωτοβουλία «που επιβάλλει μονομερώς και αυθαίρετα έναν νόμο για την εσωτερική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας: Ένα έργο ψηφιακοποίησης της φροντίδας υγείας στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM για την Η.ΔΙ.ΚΑ
- Δένδιας: Οι δορυφορικές επικοινωνίες αποτελούν την έκτη διάσταση της «Ασπίδας του Αχιλλέα»
- Έκτακτο: Προσγειώθηκε στην Αθήνα το αεροσκάφος του Νετανιάχου
- CNBC: Οι 5 λόγοι που το Ιράν δεν θα μπλοκάρει την πετρελαϊκή αρτηρία του Ορμούζ – Τι «διαβάζουν» οι αναλυτές
