ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφτασε στην Τουρκία το τρίτο γεωτρητικό σκάφος που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σκάφος «Κανουνί» έφτασε χθες (15 Μαρτίου) στο λιμάνι της Μερσίνας, προερχόμενο από τη Βρετανία όπου είχε γίνει και αγορά του μέσω δημοπρασίας.
Το ταξίδι διήρκεσε 18 ημέρες.
Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, το 35μελές προσωπικό θα τεθεί προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος.
Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους, το οποίο έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.
Το «Κανουνί» -που σημαίνει «Νομοθέτης» και αναφέρεται στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή- θα είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Γιαβούζ» και το «Φατίχ».
Και τα τρία τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα φέρουν ονόματα σουλτάνων της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι το νέο γεωτρύπανο επρόκειτο να διενεργήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΦΕΤ: «Μαχαίρι» στα off-label και clawback από τις φαρμακευτικές – Σχέδιο Γεωργιάδη για εξοικονόμηση εκατ. ευρώ
- Στις 19/2 ανοίγει η πλατφόρμα ρύθμισης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο – Οι επιλογές και οι ενστάσεις
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Εξαγόρασε τα σούπερ μάρκετ «Αγορά Ναταλί» στη Θεσσαλονίκη
- Στο Αεροδικείο σήμερα ο σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας – Στο μικροσκόπιο συνεργοί και διαρροές απόρρητων στοιχείων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.