ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Μετά τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των φαρμακοποιών – μελών του Συλλόγου είναι τα εξής:
1. Δεν θα μπαίνουν περισσότερα από δύο άτομα μέσα στο χώρο του φαρμακείου. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει θα περιμένουν υποχρεωτικά την σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.
2. Ο πολίτης οφείλει να τηρεί υποχρεωτική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από τον πάγκο του φαρμακείου καθώς και απόσταση δύο μέτρων από τον άλλο πελάτη που ενδεχομένως υπάρχει στον χώρο. Ο φαρμακοποιός μπορεί να χαράξει στο έδαφος του φαρμακείου (πχ.χάραξη με αυτοκόλλητη ταινία) σε απόσταση ενός μέτρου από τον πάγκο, μία διαχωριστική γραμμή.
3. Οι φαρμακοποιοί καθώς και οι υπάλληλοι του φαρμακείου οφείλουν να φορούν καθόλη την διάρκεια λειτουργίας του φαρμακείου, γάντια και μάσκα.
4. Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Α. ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ενημερωτικό σημείωμα προς τους πολίτες το οποίο πρέπει να αναρτηθεί στα φαρμακεία, στο οποίο αναφέρονται τα παραπάνω μέτρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλέξης Τσίπρας: Μετά το μεγάλο κόλπο με τη ΔΕΗ πάμε να δούμε τι γίνεται με τις τράπεζες;
- Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου – Την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή
- Θεσσαλονίκη: Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 6ο προσυνέδριο της ΝΔ στη ΔΕΘ
- Οι συμμαχίες, οι διαφωνίες και οι ισορροπίες στους κόλπους της ΝΔ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.