ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε με την υπογραφή της συμφωνίας με την Ρωσία στο Σότσι το 2018.
Η Τουρκία είχε υποστηρίξει τότε, ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αλλά και ότι θα οργάνωνε μία ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων, και των ενόπλων ανταρτών που έχουν την υποστήριξη της Άγκυρας στο Ιντλίμπ, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Η Τουρκία…, υπέγραψε τα έγγραφα που έδιναν έμφαση στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην κυριαρχία της… Οι όροι των συμφωνιών του Σότσι υπογράφηκαν από τους δύο προέδρους πριν από έναν και πλέον χρόνο, ενώ δεν έχουν εκπληρωθεί. Μεταξύ αυτών και η δέσμευση της Τουρκίας να εγγυηθεί τον διαχωρισμό των στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και την απόσυρση του βαρέως οπλισμού,» είπε ο Πεσκόφ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AMD: Οι προοπτικές δεν εντυπωσιάζουν τους επενδυτές, φρενάροντας το ράλι που τροφοδοτήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη
- Κάγια Κάλας: Στο Μαξίμου αύριο – Συνάντηση με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη
- Σκέρτσος για ΕΛΤΑ: Μάχη οπισθοφυλακής από την αντιπολίτευση για ένα μοντέλο λειτουργίας που δεν υπάρχει πλέον πουθενά στον κόσμο
- ΤΙΤΑΝ: Με νέα εξαγορά στην Κρήτη ενισχύει τη στρατηγική καθετοποίησης