ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθησυχαστικός ως προς τις οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα επιδημία αναμένεται να έχει «προσωρινές» επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.
«Παρακολουθύμε την κατάσταση. Περιμένουμε μια προσωρινή επίδραση», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Σεντένο κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Το ζήτημα των επιπτώσεων του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία απασχολεί τις αγορές, καθώς η Κίνα έχει αναγκαστεί να θέσει μεγάλες περιοχές σε καραντίνα, προκειμένου να περιορίσει τη διάδοση του ιού. Κάτι που οδηγεί σε μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά αγορά του πλανήτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προφυλακιστέος ο πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών
- Νοέλ Μπαρό: Καταδικάζουμε έντονα το σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης για την πλήρη κατάληψη της Γάζας
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 159 επιβαίνοντες που εκτελούσε δρομολόγιο Σκιάθος – Άγιος Κωνσταντίνος
- Γκουτέρες προς Ισραήλ: «Aυτή η κλιμάκωση θα οδηγήσει σε θύματα και μαζική καταστροφή»
