• ΑΓΟΡΕΣ

    Μικτά τα πρόσημα στη Wall Street, οι τράπεζες στήριξαν τον Dow Jones

    • NewsRoom


    Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν μέρος των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων, την ώρα που η προσοχή τους στρέφεται προς τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών.

    Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα νέα από τα οικονομικά αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών, με την Citigroup και την JP Morgan να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Ωστόσο, απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα της Wells Fargo, με την μετοχή της τράπεζας να υποχωρεί κατά -5,4% την Τρίτη.

    Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τις συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα για το εμπόριο. Η συμφωνία για την «πρώτη φάση» των συζητήσεων υπογράφεται την Τετάρτη. Ωστόσο, ρεπορτάζ του Bloomberg επεσήμανε πως πιθανότατα οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα παραμείνουν στη θέση τους.

    Κάπως έτσι, ο Dow  Jones έκλεισε στις 28.938,86 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,11%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη,  16 έκλεισαν με κέρδη και 14 με πτώση. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+1,67%),  JPMorgan (+1,17%) και Walgreens (+1,04%), ενώ στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (-0,70%), Exxon Mobil (-0,86%) και Apple (-1,35%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.280,09 μονάδες με πτώση -0,24% ενώ ο  Nasdaq στις 9.251,33 μονάδες, με απώλειες -0,24%.



    ΣΧΟΛΙΑ