ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ισχυρό πολιτικό πρόσωπο, το οποίο ως «Ρασπούτιν» παρενέβαινε φορτικά σε ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, περιμένουν τα μέλη της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής να κατονομάσει η Ελένη Ράικου, η οποία προσέρχεται σήμερα ως μάρτυρας.
Η εισαγγελική λειτουργός, Ελένη Ράικου, διετέλεσε επί σειρά ετών προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν.
Η κ. Ράικου έχει δηλώσει πως είχε συλλέξει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση Novartis, ζήτησε όμως την αντικατάστασή της, αρνούμενη, όπως είπε, να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» στον βωμό συμφερόντων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου.
Έκτοτε, ακολούθησαν διαρροές κύκλων της και αναφορές για ισχυρό πολιτικό πρόσωπο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.