ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με ένα μήνυμα στα Ελληνικά ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης, Ναύαρχος Φαράζ αλ -Μαχντάουι σχολίασε την ψήφιση από την Τουρκία του νομοσχεδίου για αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη.
Ο Λίβυος Ναύαρχος, που αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, έγραψε προειδοποιητικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η πατρίδα είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία πεθαίνουμε, προδότες».

Την ίδια ώρα, έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης της Αιγύπτου στην απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Η Αίγυπτος καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την απόφαση με το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην τουρκική Εθνοσυνέλευσης, ανέφερε ότι μια τέτοια αποστολή «θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου».
Απηύθυνε επίσης έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει κατεπειγόντως στην εξέλιξη αυτή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βόρεια Καρολίνα: Αποτράπηκε πρωτοχρονιάτικη επίθεση εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος
- Εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων αναμένονται στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εξαιτίας χιονιού και παγετού
- Ευρωαγορές: Με νέα ρεκόρ ξεκίνησε το 2026 – Ισχυρή άνοδο για τον κλάδο των ημιαγωγών
- Πάνω από 810.000 ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας