• Business

    Υψηλές προσδοκίες για την ΑΜΚ της Lamda

    LAMDA

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda


    Τελευταία μέρα της αύξησης «μαμούθ» των 650 εκατ. ευρώ της Lamda Development και τα μάτια της αγοράς και της κυβέρνησης είναι στραμμένα πάνω της.

    Το οικονομικό επιτελείο δε, λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα κλείσει η αύξηση αυτή, δεδομένου ότι η επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί το «λάβαρο» για το αναπτυξιακό boom του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    «Πάει σούπερ», τόνιζε αργά χθες το βράδυ υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που έχει γνώση του θέματος και ενημερώνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ως προς το ακριβές ύψος της κάλυψης ή της υπερκάλυψης, κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ότι τόσο την Παρασκευή όσο και σήμερα, Δευτέρα, η ένταση στη σχετική διαδικασία κορυφώνεται.

    Σε ό,τι αφορά τον άμεσα ενδιαφερόμενο, που είναι το ΤΑΙΠΕΔ που «τρέχει» τη διαδικασία παραχώρησης της έκτασης του Ελληνικού για λογαριασμό του Δημοσίου, αν και δεν έχει άμεση ενημέρωση, πηγή στο Ταμείο τόνιζε στο mononews.gr ότι «απ’ ό,τι καταλαβαίνω θα καλυφθεί».

    Σε κάθε περίπτωση, η πορεία της μετοχής, αν ενσωματωθεί και το δικαίωμα που έληξε την περασμένη Τετάρτη, κινείται εμφανώς σε υψηλότερα επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι η αγορά, Έλληνες και ξένοι επενδυτές, πιστεύει στην επένδυση του Ελληνικού, η οποία θα παρασύρει ανοδικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.



    ΣΧΟΛΙΑ