ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο στόχαστρο του επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, μπήκε το διάσημο ιταλικό προϊόν που παρασκευάζεται από πραλίνα φουντουκιού, Nutella, σε κομματική εκδήλωση στην Ραβένα.
Αφορμή ήταν η παρατήρηση μίας οπαδού του για την πασίγνωστη ανάρτηση με τη φωτογραφία του να τρώει Nutella αμέριμνος, ενώ είχε σημειωθεί ο σεισμός στην Κατάνια το περασμένο έτος κι ενώ βρισκοταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά της Ντράγκετα.
«Nutella; Το γνωρίζετε, κυρία μου, πως έχω αλλάξει; Γιατί ανακάλυψα πως στη Nutella χρησιμοποιούν τουρκικά φουντούκια κι εγώ προτιμώ να στηρίζω επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα, προτιμώ να τρώω ιταλικά και να βοηθώ τους Ιταλούς αγρότες» εξήγησε ο Σαλβίνι σε μια κρίση λαϊκισμού.
Λίγο νωρίτερα, η ίδια οπαδός τον είχε ρωτήσει εάν κρύωνε εκείνο το παγωμένο βράδυ της συγκέντρωσης. «Όχι κυρία μου, εγώ δεν κρυώνω… Είμαι καλά. Έπειτα, εγώ τρώω ψωμί και σαλάμι και δύο σαρδέλες και είμαι ακόμη καλύτερα» αστειεύτηκε ο Σαλβίνι.
Μόλις η οπαδός του υπενθύμισε πως στις αναρτήσεις του τρώει Nutella, ο ακροδεξιός ηγέτης βρήκε ευκαιρία κι εξαπέλυσε τον φιλιππικό του για τα τουρκικά φουντούκια στο συγκεκριμένο προϊόν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οργή στην Τουρκία για την υπογραφή του Ειδικού Χωροταξικού Πλαίσιου για τον Τουρισμό από την Αθήνα
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Υπεγράφη η Κοινή Απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης – Στα 263,5 εκατ. ευρώ η δημόσια δαπάνη
- ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενέκρινε η Γερουσία
- Τραμπ: Νέα απόπειρα απομάκρυνσης της Λίζα Κουκ από τη Fed παρά το «μπλόκο» του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.