ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο 2% «βλέπει» την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2019 και το 2020, η Citigroup, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της από πρόβλεψη για 1,5%.
Σε νέο της report μια μέρα πριν την πολυαναμενόμενη αξιολόγηση της S&P, η Citigroup αναφέρει ότι έρχονται αναβαθμίσεις για την ελληνική οικονομία, εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.
«Κλειδί» για το στόχο της ανάπτυξης, όπως αναφέρει η Citigroup αποτελεί η επενδυτική εμπιστοσύνη, υπογραμμίζοντας τη φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι η πρόσφατη εκτόξευση του καταναλωτικού κλίματος, σε συνδυασμό με την πλήρη κατάργηση των capital controls και μια ελαφρώς πιο διευκολυντική δημοσιονομική πολιτική, θα στηρίξουν την εγχώρια ζήτηση.
Όσον αφορά στις τράπεζες ο οίκος τονίζει ότι το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να στηρίξει σημαντικά την μείωση του μεγάλου αποθέματος των NPLs από τους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών και έτσι θα ενισχύσει έντονα την εγχώρια ρευστότητα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα πλήγματα στο Ιράν, που επιτίθεται σε σημαντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις στον Κόλπο
- Μητσοτάκης: Διατηρούμε εφεδρείες αν επιδεινωθεί η κατάσταση, η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει απέναντι σε όσους θέλουν να την καθυστερήσουν ή και να την ακυρώσουν
- Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές έπληξαν ιρανικό λιμάνι κοντά στο Στενό του Χορμούζ, προκαλώντας τον θάνατο 5 ανθρώπων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna –
- Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την απάτη των 31 εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΦΚΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.