ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι … #tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Παίρνουμε τα κοτόπουλα, τα βάζουμε μέσα στο ταψί του φούρνου και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι , το πιπέρι, το εστραγκόν και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο, φορώντας γάντια μίας χρήσης ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά.
2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι, το χυμό από το ένα λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
3. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης.
4. Ρίχνουμε το νερό, κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε κάθετες φέτες και το τοποθετούμε διάσπαρτο στο ταψί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. (Σε περίπτωση που κατά το ψήσιμο το φαγητό χρειάζεται και άλλη υγρασία προσθέτουμε άλλα 100 ml νερό).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Σήμερα η τελευταία ημέρα για την υποβολή αιτήσεων
- Πιερρακάκης: Στη ΔΕΘ τα μέτρα για τις ελαφρύνσεις και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης – Τι είπε για τις αντιδικίες του Δημοσίου με ιδιώτες
- Βρετανική οικονομία: Κατέγραψε την ταχύτερη τριμηνιαία ανάπτυξη των τελευταίων 12 μηνών
- Κεραμέως: Πώς σε λίγα λεπτά μπορείς να βρεις εργασία μέσω της πλατφόρμας JOBmatch
