ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με οικονομικά βάρη ξεκινά η επόμενη εβδομάδα, καθώς τη Δευτέρα οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού έρχεται η ώρα της πληρωμής για τον φόρο εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων, ενώ παράλληλα κάνει «ποδαρικό» και ο ΕΝΦΙΑ.
Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος είναι μειωμένος έως και 30%, όπως είχε εξαγγείλει εξαρχής η κυβέρνηση, πρέπει να πληρωθεί τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν οριστεί, ο φόρος ακινήτων θα εξοφληθεί σε πέντε δόσεις.
Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα κληθούν την Δευτέρα να καταβάλλουν και τη δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η συγκεκριμένη υποχρέωση αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων με εισόδημα από μισθώματα, τους μισθωτούς που έχουν περισσότερους από έναν εργοδότες ή ασκούν και ελευθέριο επάγγελμα, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Την ίδια ώρα, τη Δευτέρα είναι η καταλυτική ημερομηνία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων. Παρ’ όλα αυτά, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας, σενάριο που θεωρείται αρκετά πιθανό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Το μνημόνιο ΗΠΑ-Ιράν θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες
- ΣΚΑΪ: Διεκδικεί τα τηλεοπτικα δικαιώματα της Basket League με προσφορά άνω των 13 εκατ. ευρώ
- Κέβιν Γουόρς (FED): «Η δέσμευση για πληθωρισμό 2% είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη»
- Διαμαντοπούλου: «Γελοία» η προσέγγιση για συνεργασία με τον Τσίπρα – «Δεν εκφράζει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο Δούκας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.