ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στον Πλατανιά Χανίων, που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη θέση Πηγάδι στον Πλατανιά Χανίων, αλλά δεν υπάρχει άμεση απειλή για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Στην περιόχη επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, επτά άτομα από το πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (civilprotection.gr) η Κρήτη είναι στο… πορτοκαλί, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 4.
Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατανιά Χανίων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 #πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες & 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 13, 2019
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
- Η Ρωσία επενδύει 6,2 δισ. δολάρια για τη ναυπήγηση 1.637 πλοίων και προσέλκυση 190.000 νέων στα επαγγέλματα της ναυτιλίας
- Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για τα Τέμπη – Στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ
- AKTOR – REDEX: Τον Ιούνιο η οριστικοποίηση της σύμβασης για το ΣΔΙΤ της Γενικής Γραμματείας Υποδομών
