array(0) {
}
        
    
Menu
-1.45%
Τζίρος: 161.67 εκατ.

Τραμπ: Δεν ανησυχώ για τη δημιουργία συμμαχία Ρωσίας-Κίνας κατά των ΗΠΑ

            
The Wiseman
the wise man

MOTOR OIL vs ELPE: Η Σύγκριση με νούμερα – Πώς γιόρτασε τα γενέθλια της η Βασιλική Λαζαράκου

The Wise Man
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 29.08.2019
Νάρκισσος Γεωργιάδης: Η αδυναμία της Ράνιας Αικατερινάρη στα στελέχη της αμαρτωλής Folli Follie
ΕΠΟΜΕΝΟ • 05.09.2019
Άλεξ Πατέλης: Ένας απόφοιτος του Μωραΐτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ευχές

Η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) κ. Βασιλική Λαζαράκου είναι ιδιαίτερα αγαπητή οχι μόνο στους φίλους της και αλλα και σε όσους έχουν συνεργαστεί μαζί της.  Χθες που είχε τα γενέθλια της,  κατακλύσθηκε στο Facebook με ευχές από τουλάχιστον 1000 άτομα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στις Ευρωεκλογές του 2019 ,  όπου έλαβε μέρος (για πρώτη φορά), είχε την ευρύτερη αποδοχή των ψηφοφόρων. Λαμβάνοντας  43.130 σταυρούς προτίμησης.

H κ. Λαζαράκου είναι μια δικηγόρος με τεράστια εμπειρία στα θέματα της Κεφαλαιαγοράς και έχει γράψει δεκάδες άρθρα.

Είναι σαφές ότι η ίδια θα προσδώσει εκ νέου την χαμένη αίγλη που είχε η Επιτροπή πριν αναλάβει ο κ. Γκότσης ο οποίος στην κυριολεξία την διέλυσε.

Η δικηγόρος κ. Βασιλική Λαζαράκου ( η φωτό είναι από τα γενέθλια της, προχθές το βράδυ)

 

MOTOR OIL vs ELPE : Η Σύγκριση με νούμερα  

Φίλοι αναγνώστες του WISEMAN, με άρθρο μας στις 27 Αυγούστου λέγαμε ότι τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 θέλουν προσοχή γιατί πιστεύαμε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη Β’ τριμήνου θα έπεφταν κάτω από 40 εκ ευρώ. Η απόλυτη δικαίωση. Τα ΕΛΠΕ έβγαλαν 33 εκ ευρώ προσαρμοσμένα κέρδη. Πάμε τώρα όμως στο ζουμί της όλης ιστορίας.

Φίλοι επενδυτές, οποιοσδήποτε είναι να εξαγοράσει το 51% των ΕΛΠΕ θα συγκρίνει την αποτίμηση των ΕΛΠΕ σε σχέση με αυτή της MOTOR OIL. Μια που έβγαλαν και οι δυο εταιρείες αποτελέσματα Α’ εξαμήνου 2019 ας δούμε τι μας δείχνει η σύγκριση.  Η MOTOR OIL ΜΟΗ 1,86% 23,04 έβγαλε προσαρμοσμένα EBITDA Α’ εξαμήνου της τάξης των 230.7 εκ ευρώ και προσαρμοσμένα ΚΜΦΔΜ 105.1 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 365.77 εκ ευρώ.

Φίλοι επενδυτές, στα 21.60€ η MOTOR OIL έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 2.392 δις ευρώ.

Εάν προσθέσουμε τον καθαρό δανεισμό στην κεφαλαιοποίηση μας δίνει ένα Enterprise Value (EV) 2.758 δις ευρώ.

Τώρα εάν διαιρέσουμε το EV προς τα EBITDA Α’ εξαμήνου αυτό μας δίνει ένα EV/EBITDA Α’ εξαμήνου = 11.195.

Ας  πάμε τώρα στα ΕΛΠΕ.

Τα ΕΛΠΕ έβγαλαν προσαρμοσμένα EBITDA Α’ εξαμήνου 253 εκ ευρώ και προσαρμοσμένα ΚΜΦΔΜ 70 εκ ευρώ και καθαρό δανεισμό 1.4 δις ευρώ.

Φίλοι επενδυτές τα ΕΛΠΕ στην τιμή των 9.38€έχουν μια κεφαλαιοποίηση 2.866 δις ευρώ δηλαδή έχουν ένα Enterprise Value 4.266 δις ευρώ και ένα EV/EBITDA Α’ εξαμήνου = 16.86.

Στην ουσία τώρα.

Τα ΕΛΠΕ είναι πανάκριβα σε σχέση με την MOTOR OIL. Με όρους EBITDA Α’ εξαμήνου είναι κατά 50.60% πιο ακριβά.

Το απίστευτο, η MOTOR OIL είχε και 50.14% υψηλότερα προσαρμοσμένα Κέρδη Μετά Φόρων Και Δικαιωμάτων Μειοψηφίας (ΚΜΦΔΜ).

Εάν υποθέσουμε ότι και οι δύο εταιρείες βγάλουν στο Β’ εξάμηνο του 2019 ακριβώς τα ίδια EBITDA όπως και στο Α’ εξάμηνο αυτό σημαίνει ότι τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 παίζουν EV/EBITDA 2019e = 8.432 και η MOTOR OIL ΜΟΗ 1,86% 23,04 παίζει με ένα EV/EBITDA 2019e = 5.978.

Έρχονται οι δικαστές

 Χθες ο υπουργός Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης ήταν κατηγορηματικός για όλα τα θέματα της ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 .  Όπως είπε “για το θέμα της ΔΕΗ δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι και θα τα πούμε ξανά και στη Βουλή και στα Δικαιοσύνη».

Λίγο πριν είχε αναφερθεί στην εξαγορά της EDS στα Σκόπια από τη ΔΕΗ , για την οποία ζήτησε εξηγήσεις, αλλά και στο θέμα του ΑΔΜΗΕ από την πώληση του οποίου σημείωσε η ΔΕΗ μπορούσε να έχει εισπράξει υψηλότερο τίμημα.

To τίμημα της εξαγοράς της EDS ήταν 4,8 εκατ. ευρώ όταν τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία είχε ζημιές 5 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, ζητώντας εξηγήσεις για αυτό το ζήτημα.

Φυσικά ο υπουργός δεν μιλούσε μόνο για τον τέως CEO της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη αλλά και για την επικεφαλής του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη η οποία επόπτευε την τέως διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.  Οι ευθύνες των δύο είναι τεράστιες και όπως έχει πει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Ο υπουργός Ενέργειας κ. Χατζηδάκης χθες στη Βουλή , ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει, αλλά αντίθετα θέλει να συζητήσει και να φέρει στην επιφάνεια όλα τα θέματα της ΔΕΗ αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εισηγηθεί και τις λύσεις.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα hot stories των τραπεζών και της Intralot, τα 100 ραντεβού του Ψάλτη, τα ωραία της Αλουμύλ, τα γκάλοπ και ο ανασχηματισμός, ο Πιερ και οι τραπεζίτες και ποιος σεΐχης είναι στο Πόρτο Χέλι με 2 θηριώδη yachts (vid)
Η Unicredit και το 100% της Alpha, τι συμβαίνει με Ιατρικό, Lamda, AEM, Intralot, τι σκέφτονται Σπύρος, Μαργαρίτα και Μαριάννα Λ. , ποιο σπίτι αγόρασε ο Αλαφούζος, η μεταρρύθμιση Παπασταύρου και το πάρτι του Χρυσικού
Οι ψύχραιμες μετοχές, οι illuminati του Ιατρικού, ποιοι δεν θέλουν την Δρέττα, το big deal Αθανασίου – Πινιατάρο, η κίνηση του Μυλωνά, τι συμβαίνει με Νικόλαο και Χρυσή και ποιος Βαρδινογιάννης παντρεύεται
Η τρίτη θητεία Στουρνάρα, ο Ούγγρος και το κερδοσκοπικό παιχνίδι με την Αlpha, ο Παπαβασιλείου στην Ευρώπη, η μυστική δωρεά της Αγγελικής Φράγκου και η παραλία της ντροπής στην Πάτμο
H hot ερώτηση της ΔΕΘ, οι ψίθυροι για Intralot, το χέρι του Θεού στα ΕΛΠΕ, τι συμβαίνει στην LAMDA, oι συστάσεις Στουρνάρα, το νέο στοίχημα Στάσση, η Ferrari, η ΝΔ και τα γκάλοπ, και το check του Άραβα στην ηθοποιό με το μεταξένιο ντεκολτέ
Το ράλι 🚀 σε Alpha και Metlen και η επιβεβαίωση του wiseman, το big deal που έρχεται, τα σπίτια και το νησί του μικροεκδότη με το 🔫 Tommy gun, η εισήγηση Πιέρ για τον ΦΠΑ στα νεόδμητα, ο άγνωστος broker Μαργαρίτης και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Τι συμβαίνει με την Alpha Bank, οι εκπλήξεις 🧿 σε Ευρώπη, Intralot και Metlen, το short συμβόλαιο του εκδότη 🤑 και η CrediaBank, η πρόταση του Πιέρ, ένα σοβαρό επεισόδιο με Κικίλια, το κόλπο του Πλεύρη και ένα hot υπουργικό quiz από την Πάρο
O Wiseman επιστρέφει τη Δευτέρα 25 Αυγούστου
Ποιοι μιλάνε για τον Greg, xορεύοντας με τους ισχυρούς των μετοχών, το hot παρασκήνιο για την ΕΧΑΕ κι ο ρόλος του Πιέρ, γιατί πούλησαν Γερμανός-Κάτσος και τα ολέθρια λάθη του Λάτση, το νέο deal Σαραντίτη, η μάχη TITAN-MOH και τα ερωτικά μηνύματα βουλευτή
Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior