• The Wiseman

    Τι πραγματικά έγινε με την Τενέργα, τι σχέση έχει ο Τζώρτζης με την Υγεία και γιατί θέλουν προσοχή τα ΕΛΠΕ

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Τι πραγματικά έγινε με την Τενέργα 

    Φίλοι αναγνώστες, προ ημερών και για την ακρίβεια στις 20 Αυγούστου, περίπου 1,5 εκατ. μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00 (το 1,32% του μετοχικού κεφαλαίου) άλλαξαν χέρια, μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

    Στο Χ.Α διενεργήθηκαν δύο πακέτα αθροιστικού ύψους 1 εκατ. μετοχών (420 και 580 χιλ. τεμαχίων) στα 6,9 ευρώ ανά μετοχή. Πωλητής ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η York Capital.

    Την ίδια ημέρα όμως εκτος των προαναφερομένων πακέτων έγινε και ένα τρίτο,  εξωχρηματιστηριακά. Tο πακέτο αυτό το αγόρασε ο Γιώργος Περιστέρης, όπως ανακοίνωσε η ΤΕΝΕΡΓ, και έτσι ο CEO   της εταιρίας  απέκτησε 476.097 μετοχές προς 7,08 ευρώ ανά μετοχή.

    Όμως κάποια media προσπάθησαν να σας παραπληροφορήσουν για το ποιος πήρε τα δυο πρώτα πακέτα ΤΕΝΕΡΓΑ στο 6.90€.  Κάποιοι νόμιζαν ότι τα πακέτα, τα πήρε ο Ολλανδός μέτοχος (Reggeborgh Invest B.V.) της Τέρνα Ενεργιακής.

    Πολλοί μπερδεύτηκαν και δεν κατάλαβαν ότι αυτή η συναλλαγή ήταν εκτός κύκλου.

    Φίλοι αναγνώστες του WISEMAN πρέπει να ξέρετε κατ’ αποκλειστικότητα ότι τα δύο πακέτα 420.000 και 580.000 με 6.90€ δεν τα αγόρασε ο Ολλανδός αλλά τα αγοράσανε συμφέροντα που είναι πολύ κοντά στον κ. Γιώργο Περιστέρη.

    Και οι δυο αγορές έγιναν από εταιρικές οντότητες με έδρα εκτός Ελλάδος.

    Η κίνηση του κ. Περιστέρη να αγοράσει προσωπικά ο ίδιος , την Τρίτη 20 Αυγούστου 476.097 μετοχές με 7.08€, πληρώνοντας ένα υπερτίμημα της τάξης του 62.75% από τα 4.35€ που είχε πουλήσει το 2017,  είναι η πεμπτουσία του πιστεύω στην εταιρεία μου και το δείχνω. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017  η Τέρνα Ενεργειακή είχε ανακοινώσει την διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε επιλεγμένους επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό 12.000.000 κοινών μετοχών έκδοσής της σε τιμή 4,35 ευρώ ανά μετοχή.

    Όμως η τωρινή κίνηση , για εμάς δείχνει ότι ο κ. Περιστέρης πιστεύει έμπρακτα ότι η εταιρεία του έχει λαμπρό μέλλον και είναι βαθιά υποτιμημένη. Με αυτή την κίνηση ο κ. Περιστέρης έβαλε τα γυαλιά σε όλη την αγορά.

    Εμείς σας είχαμε ενημερώσει ότι ερχόντουσαν εξελίξεις μετοχικές το Σεπτέμβριο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΤΕΝΕΡΓΑ βγάζει αποτελέσματα εξαμήνου την Πέμπτη 29 Αυγούστου ενώ πέρσι είχε βγάλει τέλη Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Περιστέρης το έχει πάρει το θέμα πάνω του. Επίσης μαθαίνουμε ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα τρέξει το ομολογιακό και θα ολοκληρωθεί η αποεπένδυση του YORK. Έτσι κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος.

    Την πρόθεση της θυγατρικής της  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΜΑΕΧ να μελετήσει την έκδοση νέου ομολογιακού 120 έως 150 εκ. ευρώ το οποίο θα συμβάλει στην άντληση ρευστότητας για την υλοποίηση έργων της εταιρείας αλλά και για την αποπληρωμή του προηγούμενου ομολόγου, έχει ήδη ανακοινώσει ο πρόεδρος της εταιρείας τον προηγούμενο Ιούνιο.

    Η MIG, o Τζώρτζης και η Medihall 

    Φίλοι αναγνώστες, όσοι είστε μέτοχοι της MIG ΜΙΓ 1,03% 3,91 θα έχετε ακούσει το όνομα του κ. Θεόδωρου Τζώρτζη. Είχε βουίξει ο τόπος προ μηνών ότι ο Γερμανός επενδυτής Γιόχεν Μίλλερ που πήρε το 9.65% της MIG από το Dubai Financial Group ήταν άνθρωπος του κ. Τζώρτζη.

    Το απίστευτο όμως φίλοι αναγνώστες είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο παράδοξο. Ενώ η ALCO Hellas (κύριος μέτοχος ο κ. Τζώρτζης) είναι σε τραγική κατάσταση, ο κ. Τζώρτζης εκτός από το να είναι trader στη MIG αποφάσισε να κάνει και μπάσιμο και στον κλάδο υγείας.

    Είναι ιδιοκτήτης του Medihall ιδιωτικό πολυϊατρείο διαγνωστικό κέντρο στην Κηφισιά. Εκεί είναι το αρχηγείο του που κάνει τις χρηματιστηριακές του επενδύσεις.

    Όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε και τα πράγματα στο Medihall δεν πάνε καλά, καθόλου καλά. Νομίζουμε ότι επειδή οι πλειστηριασμοί στην ALCO Hellas θα είναι όλοι άγονοι οι τράπεζες θα έπρεπε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και να δούνε από πού βρέθηκαν τα λεφτά για να γίνει το Medihall.

    Δυστυχώς, όσοι είχατε ALCO Hellas μείνατε στον άσο ενώ ο κ. Τζώρτζης συνεχίζει ανενόχλητος σαν να μην έχει γίνει τίποτα

    Τα κέρδη των ΕΛΠΕ

    Τέλος φίλοι αναγνώστες , στην αγορά έχουν δημιουργηθεί πολύ μεγάλες προσδοκίες για την μετοχή των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,12% 8,20. Βλέπετε η συμμετοχή του κ. Λάτση με 45% στην εταιρεία, εξιτάρει τη φαντασία των μικρομετόχων ότι αυτή τη φορά θα πετύχει η ιδιωτικοποίηση και θα πουληθούν τα ΕΛΠΕ στα 10€.

    Φυσικά, όλοι ξεχνούν ότι ούτε μια δεσμευτική προσφορά δεν κατατέθηκε στον τελευταίο διαγωνισμό.  Εμείς έχουμε την αίσθηση ότι την Πέμπτη που ανακοινώνουν αποτελέσματα τα ΕΛΠΕ δεν θα είναι καλά. Πέρσι, για να ξέρετε στο Β’ τρίμηνο τα ΕΛΠΕ είχαν βγάλει 307 εκ ευρώ EBITDA και κέρδη 151 εκ ευρώ.

    Για να δούμε τι θα δούμε φέτος, λέτε να έχουμε κανένα καλοκαιρινό σκωτσέζικο ντους και από 151 εκ ευρώ τα κέρδη να πέσουν κάτω από 40 εκ ευρώ;  Επειδή το 2020 θα βγάλουν δυνατά νούμερα αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγοραστής πρέπει να πληρώσει 10€ και πάνω για να αποκτήσει το 51% των ΕΛΠΕ.

    Αυτό είναι ευσεβείς πόθοι συγκεκριμένων κύκλων….  Δυστυχώς για αυτούς, τα περιθώρια διύλισης από το 2021 και μετά προβλέπεται να είναι χαμηλά.

    Άρα, ο οποιοσδήποτε αγοραστής θα είναι πολύ επιφυλακτικός και πολύ συντηρητικός με το τίμημα. Εμείς, απλώς ανυπομονούμε να δούμε τι αποτελέσματα θα βγάλουν την Πέμπτη.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ