• The Wiseman

    Άλεξ Πατέλης: Ένας απόφοιτος του Μωραΐτη στο Μέγαρο Μαξίμου

    • The Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Ποιος είναι ο Άλεξ Πατέλης

    Ένα στέλεχος κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών, μεταξύ αυτών της Goldman Sachs και της Merrill Lynch, προσέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Μάλιστα ο Άλεξ Πατέλης, ο οποίος είναι απόφοιτος της σχολής Μωραΐτη (σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει τελειώσει το Κολλέγιο Αθηνών) γνωστοποίησε στους πελάτες της εταιρείας του, Patelis Macro, ότι αναστέλλει τη λειτουργία της επ’ αόριστον.

    Ο κ. Πατέλης είχε από το 2010 ιδρύσει την εταιρεία που επικεντρώνεται στη μακροοικονομική ανάλυση.

    Η εταιρεία παρείχε υπηρεσίες ανεξάρτητης μακροοικονομικής έρευνας και συνεχούς κάλυψης σε πραγματικό χρόνο και έχει πελάτες hedge funds, asset managers, τράπεζες και άλλους στην ΕΜΕΑ, στην αμερικανική ήπειρο και στον Ειρηνικό.

    Θυμίζουμε ότι ο Πατέλης είναι περισσότερο γνωστός στην αγορά από τη θητεία του στη Merrill Lynch την προηγούμενη δεκαετία, όπου είχε διατελέσει επικεφαλής του γκρουπ των διεθνών οικονομικών αλλά και επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής για το συνάλλαγμα και το χρέος.

    Μετά την ΜL προσελήφθη από το  hedge fund PSQR Management το οποίο έχει έδρα την Νέα Υόρκη.

    Νωρίτερα είχε εργαστεί στην Citi και στην Goldman Sachs.

    Να σημειωθεί ότι έχει φοιτήσει στο περίφημο Princeton University και είχε καθηγητή τον πρώην επικεφαλής της Fed (της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ), Ben Bernanke.

    Άλεξ Πατέλης



    ΣΧΟΛΙΑ