ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γιώργος Τσούλης δίνει οδηγίες για να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ πιάτο, ριγκατόνι με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού. Εύκολο στην παρασκευή, με την συμβουλή αν επιλέξετε να βάλετε τα κοινά ζυμαρικά, τότε καλό είναι να κόψετε το κοτόπουλο σε στικς.
Υλικά
600 γρ. στήθος κοτόπουλου
500 γρ. ριγκατόνι
200 ml κρέμα γάλακτος
150 ml ζωμό κοτόπουλου
60 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
2 κ.σ πέστο βασιλικού
Παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Για τα ριγκατόνι: Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Εκτέλεση για τη σάλτσα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και αφού το αλατοπιπερώσουμε το προσθέτουμε στο τηγάνι. Το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει μια ωραία κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει ελαφρώς.
- Στο μεταξύ σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιμενικό: Έρευνα με εντολή Κικίλια για κύκλωμα Ρομά με υαλοκαθαριστήρες στο λιμάνι της Αρκίτσας
- Κρήτη: Συνεχείς οι αφίξεις μεταναστών – Πάνω από 200 μετανάστες εντοπίστηκαν στη Γαύδο
- Σδούκου: Η παρουσία της Chevron στην Ελλάδα δεν έχει μόνο επενδυτική αλλά και γεωπολιτική σημασία
- Κίνα: Στο στόχαστρο τα αμερικανικά τσιπ με έρευνα για ντάμπινγκ και αθέμιτες διακρίσεις
