ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ισχυρό μέτωπο έχει αναπτυχθεί νωρίς το πρωί της Τρίτης στη φωτιά στον Πρόδρομο της Θήβας, καθώς οι τοπικοί ισχυροί άνεμοι είναι ιδιαίτερα έντονοι και οδηγούν τη φωτιά προς τα όρια της Βοιωτίας με την Αττική.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα, Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ, «την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές και κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατεύθυνση στα όρια της Βοιωτίας με την Αττική».
Στη φωτιά βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 Canadair και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη.
Η φωτιά εξερράγη γύρω στις 6 το πρωί από άγνωστη αιτία και αμέσως οι ισχυροί άνεμοι που τοπικά ξεπερνούν ακόμη και τα 7 μποφόρ δημιούργησαν δύο κύρια μέτωπα, τα οποία συνεχώς διευρύνονται ανεξέλεγκτα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης
- Ευρωκοινοβούλιο: Αναμένεται να «παγώσει» την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ – ΗΠΑ
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Ανάρτηση για το δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο
- Μαρινάκης εναντίον Ανδρουλάκη: Επέλεξε για μία ακόμα φορά την οδό της διαστρέβλωση και της κοπτοραπτικής