ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αλλαγή του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προανήγγειλε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως επισήμανε ο υπουργός, ο νόμος δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, καθώς μόνο 50 επιχειρήσεις έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να ρυθμίσουν τα χρέη τους κάνοντας χρήση του υφιστάμενου εξωδικαστικού μηχανισμού.
Ο αριθμός αυτός αφορά συγκεκριμένα επιχειρήσεις με μεγάλα χρέη και πολλαπλούς πιστωτές, οι οποίες, ωστόσο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους θεσπίστηκε αρχικά ο εξωδικαστικός μηχανισμός: για να δώσει την ευκαιρία στους οφειλέτες – επιχειρηματίες να ρυθμίσουν τα συνολικά χρέη τους ταυτόχρονα προς όλους τους πιστωτές τους, δηλαδή, τις τράπεζες, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ, τους προμηθευτές και τους λοιπούς ιδιώτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Καθ’ οδόν προς την Άγκυρα ενόψει των συνομιλιών με την Ρωσία
- Κέλογκ: Ο Τραμπ θα παραστεί στην Κωνσταντινούπολη μόνο αν παραστεί και ο Πούτιν
- ΔΑΑ: Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 9.544.087 νέων μετοχών στο ΧΑ
- Τραμπ: Συμφώνησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας στη Σαουδική Αραβία
