• The Wiseman

    Το μυστικό στην Ιντρακόμ, τι θα κάνει το York με την ΤΕΝΕΡΓΑ και σε ποιον τράβηξε το αφτί ο Άδωνις

    • the Wise Man
    the wise man

    the wise man


    Το μυστικό στην Ιντρακόμ

    Πριν από λίγο καιρό η στήλη αποκάλυψε πρώτη τους στόχους της διοίκησης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΙΝΤΚΑ -0,27% 3,67 για το μέλλον. Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι ενώ εμείς πιστεύουμε ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ είναι πολύ βαθιά υποτιμημένη εταιρεία, θέλει προσοχή γιατί κάποιος παραμονεύει. 

    Και εξηγούμαστε. Όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι στις 14 Ιανουαρίου 2014 βγήκε επίσημη ανακοίνωση στο χρηματιστήριο ότι το HORIZON GROWTH FUND NV είχε το 5,19% της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. 

    Η εταιρεία, με έδρα την Ουρουγουάη, το καλοκαίρι του 2015 είχε τοποθετήσει στο ελληνικό χρηματιστήριο 49,29 εκατ. ευρώ, το 31% (!!!) του συνολικού ποσού του fund. 

    Το HORIZON συνέχισε να αγοράζει ΙΝΤΡΑΚΟΜ μέχρι και το τέλος του 2017 φθάνοντας το ποσοστό του στο 7,28% της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Τον τελευταίο καιρό όμως το fund πουλάει και έχει σήμερα το 4,6% της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, δηλαδή 3.500.000 μετοχές. 

    Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν φίλοι αναγνώστες, χαρτιά υπάρχουν (!!!) και μάλιστα πολλά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη στις τοποθετήσεις. 

    Είναι πολλά τα χαρτιά, γι’ αυτό θέλει υπομονή και επιμονή στο χτίσιμο της θέσης γιατί το HORIZON πουλάει χαρτιά στο ταμπλό. 

    Το HORIZON FUND έχτισε τη θέση του μέσα από το ταμπλό γι’ αυτό πουλάει μέσα από το ταμπλό εν αντιθέσει με το YORK με την ΤΕΝΕΡΓΑ που πήρε τα χαρτιά πακέτο. 

    Φυσικά πάντα να θυμάστε ότι το mononews.gr δεν κάνει συστάσεις για αγορές ούτε για πωλήσεις μετοχών. 

    Τι θα κάνει το YORK με την ΤΕΝΕΡΓΑ 

    Σύμφωνα με τον άτυπο ηθικό νόμο της αγοράς, όταν μπαίνεις σε μια μετοχή με μορφή μεγάλου πακέτου, πχ. το 9% της εταιρείας, φεύγεις πάλι πουλώντας τις μετοχές σου σε μορφή πακέτου, μικρού ή μεγάλου, χωρίς να χαλάς την εικόνα της μετοχής. 

    Αυτό είναι γνωστό σε όλους τους επαγγελματίες της αγοράς. 

    Στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓΑ ΤΕΝΕΡΓ 1,58% 18,02, ο διαχειριστής δεν ακολούθησε την πεπατημένη και δίνει συνέχεια, επί καθημερινής βάσης, από τα 5,80€ (!!!!!) πισώπλατη μαχαιριά στη διοίκηση και κυρίως στον κ. Γ. Περιστέρη που τον εμπιστεύθηκε. 

    Ο κ. Περιστέρης, επειδή είναι large και κύριος, τον έχει αφήσει να πράξει όπως θέλει, όμως εμείς πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να τελειώνει άμεσα. 

    Επειδή τα χαρτιά είναι δικά του, φυσικά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. 

    Μπορεί να πουλάει αν θέλει επί καθημερινής βάσης, όπως το κάνει άλλωστε. Μπορεί αν θέλει να τα δώσει στον φίλο του τον Ολλανδό, ξέρει αυτός, όπως στη ΓΕΚ. 

    Όμως, το σωστό και ηθικό είναι αφού πούλησε τις μισές μετοχές στο ταμπλό, να πουλήσει τις άλλες μισές με τη διαδικασία ενός placement. 

    Αυτό πλέον είναι πολύ εύκολο να γίνει. 

    Σε 48 ώρες θα έχει τελειώσει το πανηγύρι. 

    Η ξένη και η ελληνική θεσμική κοινότητα είναι έτοιμη να του αγοράσει τα χαρτιά. 

    Η κίνησή του όλο αυτό το καιρό δείχνει πόσο αντι-επαγγελματίας είναι. 

    Ενώ βγάζει ένα σκασμό λεφτά, και μπράβο του (!!!!!), τώρα που θέλει να φύγει, το μόνο που τον νοιάζει, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι να δημιουργεί πρόβλημα. Στο ταμπλό είναι ολοφάνερο ότι μόνο αυτός πουλάει. 

    Οι αγοραστές έχουν τεράστια ρευστότητα και μεγάλη υπομονή και πειθαρχία. Όπως του πήραν τη μισή του θέση μέσα από το ταμπλό, έτσι θα του πάρουν και την άλλη μισή. 

    Η εκδίκηση, όμως, να θυμάστε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται παγωμένο. 

    ΕΤΕ Ι: Αναίμακτη η Γενική Συνέλευση της Εθνικής. Το επόμενο βήμα στην προεδρία

    Χωρίς παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε εχθές η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας και εγκρίθηκαν οι τοποθετήσεις των νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο.

    Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει καθήκοντα SID και η στήλη πληροφορείται ότι στην συγκεκριμένη θέση θα παραμείνει για λίγους μήνες… Κι αυτό διότι μετά θα μετακομίσει στην καρέκλα του προέδρου της τράπεζας…

    Όσο για την Αικατερίνη Μπερίτση αναλαμβάνει, με τις ευλογίες των μετόχων, αντιπρόεδρος της τράπεζας…

    Η μόνη γκρίνια στη Γενική Συνέλευση αφορούσε το ΛΕΠΕΤΕ… Μόνο που και γι’ αυτό οι τόνοι έπεσαν και έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία η επανάσταση ήταν άτονη… τουλάχιστον σε σύγκριση με πέρσι…

    Κλείνοντας τη Γενική Συνέλευση, η ατάκα που «έγραψε» ειπώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Παύλο Μυλωνά: «Εύχομαι του χρόνου η Γενική Συνέλευση να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου»…

    Το λάθος ήταν εκ παραδρομής καθώς αμέσως το διόρθωσε λέγοντας «στο Μέγαρο Μελά»…

    ΕΤΕ ΙΙ: Οι αμοιβές της διοίκησης 

    Οι μέτοχοι της τράπεζας ενέκριναν και τις αμοιβές των στελεχών της διοίκησης.

    Ο Κώστας Μιχαηλίδης λαμβάνει 250.000 ευρώ μικτά, η αντιπρόεδρος θα πάρει 105.000 ευρώ μικτά, το ανώτερο μη εκτελεστικό μέλος του συμβουλίου 95.000 ευρώ και τα απλά μη εκτελεστικά μέλη θα λάβουν 42.000 ευρώ έκαστο…

    Πρόκειται για ετήσιες απολαβές.

    Ο CEO της τράπεζας παίρνει μισθό 335.000 μικτά και τα εκτελεστικά μέλη έως 300.000 ευρώ…

    Στους παραπάνω μισθούς προσθέστε και τις αμοιβές από συμμετοχές σε επιτροπές…

    Ο Άδωνις «τράβηξε» το αφτί του Πιτσιλή

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Αδωνις ασχολείται τις τελευταίες ώρες εντατικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό… Ουσιαστικά με το αρνητικό γεγονός ότι δεν περπατάει… Οι κακές γλώσσες λένε ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα του εξωδικαστικού είναι η απροθυμία του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να αναλάβει ευθύνες, να πάρει πρωτοβουλίες και να βάλει την υπογραφή του σε υποθέσεις – εταιρικών χρεών – που λιμνάζουν εδώ κα δύο χρόνια…

    Έτσι, ο Γιώργος Πιτσιλής συναντήθηκε με τον Άδωνι, τα είπαν και, όπως μαθαίνω, τα βρήκαν… Ίδωμεν…

    Κλείνει το θέμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς! 

    Η στήλη σας αποκάλυψε λίγες ημέρες πριν ότι η Βασιλική Λαζαράκου θα αναλάβει πρόεδρος στην Επιτροπή… και προς επιβεβαίωση η θέση έχει «κλειδώσει»…

    Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του ονόματός της οφείλεται, όπως μαθαίνω, στις καραμπόλες που προέκυψαν με τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις των Αντιπροέδρων… Ακούω ότι κι αυτό το θέμα τακτοποιείται… άρα πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις…

    Κουίζ: Αληθεύει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα συστημικής τράπεζας; Πληροφορούμαι ότι η πρώτη κίνηση αφορά τον επικεφαλής του real estate… Όσο για τις συμμαχίες προκειμένου να αποφευχθούν οι αλλαγές φαίνεται ότι δεν αποδίδουν…



    ΣΧΟΛΙΑ