ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έως τις αρχές του 2020 θα γίνει το πρώτο έργο.
Μιλώντας στο OPEN ο υπουργός έκανε λόγο για μία «εμβληματική επένδυση», η οποία, όπως είπε, είναι προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης και «αποτελεί στην πραγματικότητα μία συναίρεση πολλών δράσεων, πολλών υπουργείων».
Ο κ. Γεραπετρίτης ενημέρωσε ότι για το μεγαλόπνοο έργο εμπλέκονται επτά υπουργεία και 200 επιμέρους δράσεις. «Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει κάθε δράση να είναι μέσα στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα θα φανεί σε μεγάλη ανάλυση», είπε.
Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι οι 200 αυτές δράσεις εκτείνονται στον χρόνο από τις αρχές Αυγούστου, δηλαδή από τις 10 Αυγούστου που είναι η πρώτη κυβερνητική δράση -η έκδοση μίας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χωροταξία στο Ελληνικό- και αναπτύσσεται μέχρι τις αρχές του 2020, «όπου η εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε την πρώτη πραγματική παρέμβαση εντός του Ελληνικού».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AEGEAN: «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για 14η χρονιά στα Skytrax World Airline Awards 2025
- Eκπρόσωπος Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ: Οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν δε θα επηρεάσει το διάλογο μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας
- Αλλαγές στη ΡΑΣ – Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα
- Γαλλία: Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμήθηκε κοντά στα 6 δισ. ευρώ
